23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen renoverer prisbelønnede boliger på Frederiksberg

Ikonisk arkitektur bevares i omfattende renoveringsprojekt.

Den bevaringsværdige bebyggelse Solbjerg Have på Frederiksberg, tegnet af Fællestegnestuen der senere blev til Vandkunsten, skiller sig ud med en ikonisk terrassearkitektur.

Bebyggelsen fra 1978-79 døjer imidlertid med en række svage punkter, som betyder, at en gennemgribende renovering er påkrævet.

I løbet af de næste år skal Adserballe & Knudsen renovere de 407 boliger, hvis beboere blandt andet kan se frem til et bedre indeklima. Hovedentreprisen på projektet har en værdi af 180 mio. Kroner.

- Vi vil tilgå byggeriet med den respekt, det fortjener, og ser frem til at fremtidssikre bebyggelsen efter vor tids standarder med fokus på udskiftning af de tekniske installationer. I renoveringen af Solbjerg Have kommer de kernekompetencer, Adserballe & Knudsen er kendt for, virkelig i spil, siger sektionschef Thomas Willumsen i en pressemeddelelse.

Renoveringen af de i alt 44.587 etagemeter omfatter nye decentrale ventilationsanlæg med varmegenvinding, stigstrenge, faldstammer, udskiftning af tag og renovering af betonskader samt renovering af facader. Afvandingen af terrasserne justeres, badeværelserne renoveres, og der etableres et solcelleanlæg.

Ifølge Thomas Willumsen adskiller byggesagen sig ved, at man har valgt at gennemføre en række pilotprojekter, der skal danne grundlag for den resterende renovering. Det er ikke i sig selv revolutionerende, men der er i denne sag et særligt fokus på pilotprojekterne, hvor Adserballe & Knudsen har forpligtet sig til at medvirke til praktisk afprøvning for at optimere processerne.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Skurene er allerede opsat og tilslutningen er ved at være afsluttet, siger Thomas Willumsen.

Renoveringen udføres for KAB, som er forretningsfører på sagen. Arkitema vandt opgaven som totalrådgiver med Wissenberg som underrådgiver i 2014.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111