23948sdkhjf

Svensk gigant køber Gottlieb Paludan Architects

Den danske tegnestue bliver en del af rådgiverkoncernen ÅF, men fortsætter som selvstændig virksomhed under eget navn.

Med virkning fra den 1. januar 2018 har ingeniørkoncernen ÅF overtaget ejerskabet i arkitektvirksomheden Gottlieb Paludan Architects.

Om Gottlieb Paludan Architects

Gottlieb Paludan Architects blev grundlagt i København i 1901 og er siden blevet drevet af skiftende generationer af arkitekter.

I de seneste år har virksomheden, gennem ansættelser samt opkøb af Public Arkitekter i 2012, styrket og udvidet forretningen. Kernekompetencerne inden for forsyning, erhverv og bygherrerådgivning er spredt ud til også at omfatte infrastruktur, mobilitet og planlægning. Den strategi har i de seneste år gjort Gottlieb Paludan til arkitekt på projekter som Nørreport Station i København, Byens Bro i Odense og Holmestrand Station ved Oslo.

Virksomhedens daglige ledelse består af Kristian Hagemann, Pernille Stahlschmidt Tørning, Mette Neimann, John Strandfelt samt økonomichef Henrik Røbel.

(Kilde: gottliebpaludan.com)

Overtagelsen skal ses i lyset af ÅF’s strategi om at styrke sig markant inden for arkitektur og design, hvor Gottlieb Paludan Architects er det fjerde opkøb på mindre end to år.

- Vi investerer i at styrke vores ydelser inden for arkitektur og design, fordi vi vil være en ledende spiller på området – og vi gør det ved at indgå partnerskaber med de bedste. Vi startede denne rejse i 2016, og ÅF-familien omfatter nu Tegn_3 i Norge og Sandellsandberg samt Koncept Stockholm i Sverige. Gottlieb Paludan Architects er et stærkt brand og et naturligt næste skridt i denne strategi, siger Jonas Gustavsson, CEO for ÅF, i en pressemeddelelse.

ÅF overtager ejerskabet af Gottlieb Paludan Architects, men bevarer virksomheden, som den er i dag. Tegnestuen bliver således boende i Københavns Nordhavn og videreføres under sit nuværende navn med administrerende direktør Kristian Hagemann i spidsen.

- Vi glæder os over at blive en del af ÅF. Det nye partnerskab ligger i tråd med vores ønske om at udvikle og styrke kerneforretningen. De senere års fremgang har styrket virksomheden og vi er klar til et stigende antal internationale opgaver. Med ÅF åbner vi et nyt kapitel med større udsyn, siger Kristian Hagemann.

ÅF beskæftiger omkring 10.000 medarbejdere fordelt på kontorer i mere end 30 lande.

Læs mere om ÅF's opkøb af Gottlieb Paludan Architects i Licitationen - Byggeriets Dagblad i morgen, onsdag

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109