23948sdkhjf

Limproducent lukrerer på byggeriets optur

Stigende aktivitet i byggeriet betyder, at Dana Lim øger på både top- og bundlinje

Den generelle fremgang i byggeriet - herunder ikke mindst boligbyggeriet - afspejler sig direkte i produktionen hos Dana Lim A/S i Køge.

Producenten af lim-, spartel- og fugemasse afsætter hovedparten af sine produkter til byggeriet, og et stigende nybyggeri af boliger og flere renoveringsopgaver har betydet stigende aktivitet og et øget salg.

- Eftersom størstedelen af vores salg foregår til byggesektoren, kan vi mærke de gode konjunkturer og den generelle fremgang i byggeriet, som vokser pænt i øjeblikket, siger Dana Lims adm. direktør, Lars Christensen i en pressemeddelelse.

Nyt færdigvarelager
Omsætningen er gået fra 323,1 til 348,8 mio. kroner, og samtidig har Dana Lim formået at holde omkostningerne lavere end budgetteret, så resultatet før skat er steget med over fem mio. kroner til 13,7 mio. kroner.

Den stigende aktivitet betyder samtidig, at Dana Lim har startet opførelsen af et nyt færdigvarelager på 3.800 kvm, der står færdig til april.

Lageret skal medvirke til en optimeret produktion, der skal danne grobund for et yderligere fodfæste i de nordiske lande, hvor Dana Lims 15 år gamle svenske datterselskab i det seneste regnskabsår realiserede en tilfredsstillende omsætning og bundlinje.

Til gengæld har det norske datterselskab Dana Lim Norge AS, der blev etableret for to år siden, som forventet kørt med underskud i sine to første driftsår.

Ny strategisk indsats
Men trods blandt andet 15 år på det svenske marked søsætter Dana Lim nu en strategisk indsats over de næste tre til fire år, hvor Dana Lim skal være markedsledende på sit felt i Norden.

- Vi har nu fokus på at få bedre fodfæste i de øvrige nordiske lande, og derfor sætter vi nu tryk på at følge vores vækstambitioner med nye go to market-strategier, der er tilpasset de enkelte markeder, siger Lars Christensen.

Med investeringsniveauet in mente forventer Dana Lim en pæn vækst for næste år også. Men investeringerne i nyt lager og flere medarbejdere i de nordiske lande betyder, at vækstraten på bundlinjen ikke kommer til at følge med.

- Vi foretager nødvendige og omfattende investeringer lige nu, og det betyder, at vi ikke venter samme vækst på bundlinjen, men vi kommer til at tjene flere penge, og det er helt i tråd med vores vækstplaner, siger Lars Christensen om forventningerne til næste års resultat.

Dana Lim har godt 170 ansatte.

Dana Lim A/S

Mio. kroner 2016/2017 2015/2016
Omsætning 348,8 323,1
Bruttoresultat 102,5 90,7
Driftsresultat 17,8 12,9
Resultat før skat 13,7 8,4
Årets resultat 11,0 5,8
Balancesum 210,7 208,1
Egenkapital 59,0 48,6
Gennemsnitligt antal ansatte 149 143
Regnskabet er afsluttet den 31. august 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14