23948sdkhjf

Ny naturbydel får sine første huse

Det første spadestik til husene i Strandkanten i Ringkøbings nye naturbydel bliver taget på tirsdag

Udsigt til Ringkøbing Fjord. Terrasser med direkte adgang til naturen. Højloftede køkken-alrum med massere af lys.

Dét er nogle af de kvaliteter, som beboerne i Strandkanten, det første boligbyggeri i Ringkøbings nye naturbydel, kan se frem til.

Det er den midtjyske entreprenør Frifeldt, der opfører boligerne i Strandkanten. Og på tirsdag den 31. oktober tager entreprenørvirksomhedens direktør Flemming Nielsen det første spadestik sammen med borgmester Iver Enevoldsen (V), Ringkøbing-Skjern Kommune, og Uffe Steiner Jensen, bestyrelsesformand for Naturbydelen Ringkøbing K.

Forener natur og by

- Strandkanten er et helt nyt boligtilbud i Ringkøbing, hvor man kan få en moderne og energivenlig bolig midt i naturen med udsigt til fjorden og kort afstand til byen. Vi oplever store interesse for boligerne, men mange vil gerne kunne se, hvad de køber. Derfor glæder vi os over, at de første huse nu kommer op af jorden, så alle snart kan opleve de lyse køkken-alrum, gå ud på de store terrasser og komme op på 1. sal og nyde udsigten til fjorden, siger Flemming Nielsen, direktør i Frifeldt, i en pressemeddelelse.

I første omgang går byggeriet af et dobbelthus i gang, hvoraf det ene er solgt og det andet kommer til at fungere som udstillingshus. Dobbelthuset står klar til indflytning i foråret 2018.

33 helårsboliger
- Det er en vigtig milepæl i udviklingen af Naturbydelen, og dermed også hele Ringkøbing, at byggeriet af de første boliger i Strandkanten nu går i gang. Vi har brugt de sidste par år på at udvikle naturen i området med enge, bærhaver, søer, en ny legeplads og meget andet, så de første beboere kan flytte direkte ind i naturen. Vi ved, at mange drømmer om både at bo tæt ved naturen, vandet og byen, siger Peter Kjølby, projektdirektør i Naturbydelen.

Strandkanten er tegnet af N+P Arkitektur og vil rumme 33 helårsboliger, der opføres som dobbelt-, trippel- og rækkehuse i to plan på mellem 118 og 153 kvm. Alle boliger får egne terrasser med direkte adgang til naturen mellem husene, der fungerer som fælles have for beboerne. Husene opføres i takt med at de bliver solgt.

Allerede nu arbejder gravemaskiner på højtryk for at gøre klar til opførelsen af de første boliger. Den nye beboelsevej Strandkanten er ved at blive anlagt og samtidig bliver der lavet fjernvarme og kloakering.

Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.
brahe

Ringkøbing K
Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem
Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.

Byudviklingen skal vise, hvordan Ringkøbing kan udnytte de store potentialer, der ligger i den korte afstand mellem by og natur, til
at udvikle et nyt attraktivt boligområde og et unikt, rekreativt
naturområde til gavn for byens nuværende og kommende borgere.

Byudviklingen skal samtidig demonstrere, hvordan man kan gøre dette med respekt for og i samspil med den smukke og kystnære natur.

Naturbydelen Ringkøbing K’s område er på 84 hektar.

På godt halvdelen af det naturskønne og kystnære projektområde bliver der opført en eksperimenterende, tæt og lav boligbebyggelse med cirka 1.000 attraktive boliger, der alle bliver opført lige midt i naturen, så naturen kommer helt tæt på ens hoveddør.
Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156