23948sdkhjf

547 millioner til nyt universitetshospital

Regionsråd godkender anlægsbevilling til et større antal entrepriser på Nyt Aalborg Universitetshospital.

Regionsrådet i Region Nordjylland har tirsdag godkendt en anlægsbevilling på 547 mio. kr. til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Det er de indvendige arbejder i behandlerbygningen og den fælles akutmodtagelse, som i foråret var i udbud, og som regionsrådet nu har godkendt anlægsbevilling til.

Udbuddet omfatter 16 entrepriser i de to bygninger samt en række tværgående entrepriser. Ifølge projektdirektør Niels Uhrenfeldt er der installationsmæssigt tale om projektets mest komplicerede bygninger med blandt andet operationsstuer, billeddiagnostik og laboratorier foruden lægevagt og skadestue.

Travlhed i byggebranchen udfordrer
Det 170.000 kvadratmeter store Nyt Aalborg Universitetshospital opføres på bar mark i Aalborg Øst for et budget på 4,77 mia. kroner.

Første spadestik blev taget i oktober 2013, og arbejdet med at bygge råhuset og sætte facader op er i fuld gang.  

I øjeblikket er der udbud på de indvendige arbejder på børn- og ungebygningen, intensivbygning, ambulatoriehus samt foyer. Derudover er der også et igangværende udbud på råhus til serviceby.

- Det er rigtig spændende, om vi får enderne til at nå sammen, når vi får tilbuddene ind til licitationen i november. Der er travlt i byggebranchen, så vi er hele tiden udfordret både med tilbud og gode priser, siger Niels Uhrenfeldt.

Senere følger udbud på blandt andet de indvendige arbejder i servicebyen, tunnel fra serviceby til hospitalet, svagstrømsentrepriser og landskabsarbejder.

Region Nordjylland forventer at have gennemført de sidste udbud på projektet i løbet af 2019. Hele byggeriet forventes færdigt i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125