23948sdkhjf

PFA og Aalborg Kommune i gigantaftale: Kickstarter et af Danmarks største udviklingsprojekter

Pensionsselskabet PFA og entreprenørkoncernen A. Enggaard har vundet retten til at købe 51 procent af det selskab, som Aalborg Kommune etablerer i forbindelse med udviklingen af Stigsborg Havnefront i Nørresundby.

De tre parter skal i fællesskab stå for et af Danmarks største kystnære byudviklingsprojekter på totalt set 49,4 hektar og op mod 400.000 etagemeter nybyggeri i et område, der strækker sig fra Limfjordsbroen i vest til Limfjordstunnellen i øst.

- Stigsborg Havnefront er noget helt enestående på grund af arealets størrelse og beliggenhed. Her kan vi i samarbejde med Aalborg Kommune og A. Enggaard være med til at præge dannelsen af en helt ny bydel tæt på både centrum og fjord, og visionerne for området er ganske enkelt enestående, siger PFA-direktør Michael Bruhn.

Usædvanligt projekt kalder på usædvanlige løsninger
Det store Stigsborg-område, der tidligere har været hjemsted for en række industrivirksomheder, vil fuldt udviklet bestå af omkring 4.000 boliger.

Aalborg Kommune besluttede tidligt i processen at stifte et arealudviklingsselskab og byde kommercielle aktører inden for som majoritetsejere. Kommunen har forhandlet med tre bydere, og det vindende bud valgt ud fra en sammenligning af pris og vilkår:

- Stigsborg Havnefront er et gigantisk byudviklingsprojekt, der kommer til at præge Aalborgs udvikling henover de næste 25-30 år. Et så usædvanligt projekt kalder på usædvanlige løsninger, og derfor valgte vi at byde private aktører inden for som majoritetsejere af det kommunale arealudviklingsselskab, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Ved stiftelsen af arealudviklingsselskabet står Aalborg Kommune således med en ejerandel på 49 procent, mens de resterende 51 procent ejes af PFA Ejendomme og A. Enggaard i fællesskab. Selskabet skal konkret stå for byggemodning og frasalg af byggeretter.

Byggemodning starter til foråret
Masterplanen for Stigsborg Havnefront er designet af Tegnestuen Vandkunsten, BOGL og Esbensen/DEM og inddeler området i tre kvarterer; Parkkvarteret, Havnekvarteret og Strandkvarteret.

Handlen mellem PFA, A. Enggaard og Aalborg Kommune omfatter udelukkende etape 1, Parkkvarteret, som forventes udviklet i løbet af de kommende 7-10 år. Arealudviklingsselskabet har dog forkøbsret til byggemodningen af etape 2 og 3. 

I de kommende måneder skal det nye selskabet have sin projektorganisation på plads og igangsætte planprocessen. Forventningen er, at byggemodningen starter op i marts 2018, og at det første byggefelt kan sælges inden udgangen af 2018. 

Fakta om Stigsborg Havnefront

Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære byudviklingsprojekter med et samlet areal på  49,4 hektar. Området forventes færdigudviklet inden for de kommende 25-30 år med 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter.

Aalborgs nye bydel er placeret på Nørresundbysiden øst for Limjordsbroen og vil primært bestå af leje- og ejerboliger i 4-6 etagers højde samt town-houses/rækkehuse i 2-4 etagers højde. Offentlige institutioner som skole, plejehjem og daginstitutioner samt caféer og mindre butikker indgår også i planerne.

Det samme gør flere markante rekreative elementer. Blandt andet udbygges kajen med en træbro, formet som en ring på 145 meter i diameter, hvoraf halvdelen placeres ude i fjorden. Ringen forbindes med Aalborg og Musikhuskvarteret på den anden side af fjorden via en sejlende havnebus. Der anlægges også en stor bypark.

Etape 1, Parkkvarteret, på 16,3 hektar ligger centralt i området og vil udgøre cirka 188.000 etagemeter. Denne etape skal efter planen i gang allerede i starten af 2018. Herefter følger etape 2, Havnekvarteret på i alt 10,8 hektar, som for en stor dels vedkommende er ejet af Aalborg Havn, samt etape 3, Strandkvarteret på 7,2 hektar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109