23948sdkhjf

DAGENS LEDER: De nye teknologier skal tages seriøst

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Brug af 3D-print i byggeriet nåede en milepæl i mandags, da opførelsen af en af de første 3D-printede bygninger i Europa gik i gang i København.

Bag projektet står virksomheden 3D Printhuset, som tidlig i forløbet mødte betydelig skepsis over for teknologien fra byggebranchen. Hvor meget man end mener om 3D printet byggeri, må man bare konstatere, at det er kommet for at blive - ligesom robotter og droneteknologi også har holdt sit indtog i den danske bygge- og anlægsbranche.

Der skal sikkert nok være nogle i branchen, der ikke skænker disse nye teknologier en tanke. Men som ansvarlig virksomhedsleder bør brugen af de nye teknologier være inde i ens strategiske overvejelser uanset hvad. Også selvom man måske er en mindre spiller i branchen.

For den teknologiske udvikling går stærkt, og dem, der ikke springer på vognen i tide, risikerer at blive sat bagud. Tænk bare på store internationale koncerner som mobilproducenten Nokia og fotoproducenten Kodak.

Som en mindre spiller er det dog ikke sådan bare lige at hoppe med på vognen. Derfor er øget brug af videndeling og samarbejde om de nye teknologier, som Innobyg-samarbejdet netop har lanceret med platformen Build 4.0, også et godt skridt på vejen.

Kan der skabes flere samarbejder internt og på tværs af andre brancher om nye teknologier, er bygge- og anlægsbranchen godt på vej. For ellers bliver den overhalet af udenlandske konkurrenter, og det vil ramme både små og store aktører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11