23948sdkhjf

Studerende er klar til at tegne Utopia

Drawing of the Year er konkurrencen, der hylder arkitekttegningen i sin oprindelige form. Arkitektstuderende fra hele kloden kan deltage

Nu kan alle arkitektstuderende fra hele verden igen sætte sig til tegnebordene for at fremstille den tegning, der måske bliver vinder af dette års Drewing of the Year-konkurrence.

Der er deadline for indlevering 20. november, og årets emne er Everyday Utopia, som en tanke til Thomas More, der i 1516 brugte ordet "utopia" for første gang.

Siden er det blevet synonymt med noget stærkt positivt men ganske urealistisk.

Folkene bag konkurrencen mener imidlertid, at arkitekttegningen, med sin evne til at inspirere og fremkalde idealsamfund, kan bruges til i dette tilfælde at fremhæve, hvordan nutidige udfordringer kan forvandles til hverdagens og fremtidens drømmesamfund.

Frie hænder
I invitationen til konkurrencen, hvis førstepræmie består af 5.000 euro, fremhæver Arkitektskolen Aarhus, at tegningerne bør være modige og frie, dog uden at miste forbindelsen til virkeligheden.

Drawing of the year
Drawing of the Year hylder arkitekttegningen som kunst og værktøj.

Konkurrencen er for kommende bygningsdesignere og landskabsarkitekter.

Konkurrencen er igen i år arrangeret af Arkitektskolen Aarhus, tegnestuen Schmidt Hammer Lassen architects, Vola og Statens Kunstfond.
Førstepræmien er på 5.000 euro, andenpræmien på 2.000 euro, mens der er 1.000 euro til nummer tre.

Deltagerne har frie hænder til at skabe verdener inden for alle skalaer og i alle miljøer, fra de mindste strukturer til komplekse faciliteter; fra natur til megabyer.

Digitale tegninger
Drawing of the Year 2017 skal bestå af tegninger frembragt via den digitale teknologi, som er arbejdsredskaber, alle arkitekter i fremtiden kommer til at mestre.

Konkurrencen går efter at udforske nye tendenser i i arkitekttegningen og udfordre brugen af nye teknologi, hedder det i invitationen til alverdens tegnebegejstrede arkitektstuderende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125