23948sdkhjf

Miljørigtig sortering på stedet er det nye sort

Hvorfor fragte affald frem og tilbage, når det lige så godt kan sorteres og genanvendes, hvor det er? Det spørgsmål har OP System stillet - og fundet et svar

Den nye Eva 2000 sorterer opfylder kommende skrappe emissionskrav, selv om den reelt ikke er omfattet af kravene. OP System A/S præsenterer den på Have & Landskab ’17. Og der er ikke tale om en køkkenmaskine, men om en nyudviklet sorterer, der gør tingene ud fra et miljørigtigt perspektiv.

Mange af de tunge transporter ud af de store byer og tilbage igen er nemlig unødvendige, hvis man spørger den danske virksomhed OP System A/S.

Virksomheden importerer og forhandler maskiner og redskaber til materiale- og affaldshåndtering, og nu bringer de endnu et maskinmærke ind på det danske marked. Et mærke med en funktionalitet, som bør få kommuner, entreprenører og alle andre aktører og beslutningstagere i bygge- og anlægsbranchen til at gentænke deres normale procedurer.

- Visse opgaver kræver store maskiner, men hvis man har behov for en mindre maskine til at sortere jord fra byggegrunde, vil vores nye sorterer Eva 2000 være et perfekt valg. I dag bliver eksempelvis store mængder byggeaffald og jord fragtet ud af København for at blive sorteret, hvorefter det atter skal transporteres tilbage ind i byen. Det giver ikke mening, når man i forvejen gerne vil have mindre tung transport og støj i København og andre storbyer, siger Morten Christensen, adm. direktør i OP System A/S, i en pressemeddelelse.

Løfter standarden - uden krav
Eva 2000 fungerer i princippet som andre kompakte sorterer på markedet, men den tyske producent af maskinen - Strauchtechnik - har på flere områder valgt at løfte standarden for, hvad man kan forvente af en maskine af den størrelse og funktioner.

- Producenten har mange års erfaring med udvikling og konstruktion af sorterer i store formater. Nu har de taget al den viden og kogt det ned til en 3,5 tons tromlesorterer i form af Eva 2000. Det er en maskine, som er bygget til at være så effektiv og vedligeholdelsesvenlig som muligt. Den er både let at håndtere, let at manøvrere og let af betjene, siger Morten Christensen videre og fremhæver, at producenten i sin udviklingsfase målrettet har skabt løsninger på de problemer, som et sorterværk oplever under anvendelsen.

Eva 2000
  • Vægt: 3.500 kg.
  • Transportdimensioner (L/B/H): 6,5/2,01/2,64 m.
  • Kapacitet: Op til 60 tons i timen.
  • Sold: Udført i stål med indbygget snegl. Maskestørrelsen er 10-80 mm.
  • Dieselforbrug (ved ren diesel-kraft): 5,0 liter i timen.

Motoren er diesel-elektrisk, hvilket betyder, at maskinen kan arbejde for ren dieselkraft, hvis omgivelserne tillader det. Skal man derimod arbejde så lydløst som muligt, eksempelvis af hensyn til nærtliggende boliger og virksomheder eller blot fordi bystyret ønsker at dæmpe det generelle støjbillede, kan man aktivere den elektriske motor.

Systemet har i øvrigt automatisk opstart. Det er blot at dreje nøglen og trykke på startknappen, så starter maskinen selv alle funktioner op i den rette rækkefølge. Sorteranlægget er bygget på en to-akslet undervogn, og er derfor nem at flytte rundt med, blot man har en bil, der må trække 3.500 kg. på krogen.

Ny standard for miljøhensyn
Eva 2000 er udstyret med en Hatz motor, som yder 16 kW. I 2019 træder en række skærpede emissionskrav i kraft for maskiner over 19 kW, men de krav efterlever Eva 2000 således allerede nu. Dermed er maskinen med til at sætte en ny og meget ambitiøs standard for miljøhensyn.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092