23948sdkhjf

Skotske stilladser brager ind i Danmark

Fem måneder efter etablering af afdeling i Danmark har Turner Access stor succes på det danske marked. Meget optimistiske mål er overgået, og budgetter opjusteres kraftigt

Licitationen Byggeriets Dagblad har tidligere beskrevet, hvordan det skotske firma Turner Acess havde planer om at etablere sig i Danmark med salg af Octo-stilladssystemet.

Nu har firmaet været i Danmark i et halvt års tid, nemlig siden januar måned, og det har været en stor succes. Målet for 12 måneder var en 10-doblet omsætning i forhold til året før, og allerede et par måneder inde i det aktuelle regnskabsår er halvdelen af det mål nået.

- Vi har etableret lager i Danmark og fra 1. marts eget team i Danmark, så vi selv kunne lægge strategien. Det førte allerede fra begyndelsen til, at vi satte nogle meget optimistiske mål, som de involverede var enige om også var realistiske, fortæller det skotske firmas danske direktør Knud Højland Pedersen.

- Vi har fundet det helt rigtige set-up for Danmark, og kunderne har vist os tillid og handlet med os allerede fra begyndelsen. Vi er overbeviste om, at det blandt andet skyldes vores tilstedeværelse og at vi er lette at komme i kontakt med, både når kunderne skal bruge nyt udstyr, og når vi skal yde service eller give et godt råd, siger han.

Stærk milliard-koncern
Turner Access har en stærk organisation bag sig. For det første er stilladsproducenten en del af Turner Group, som er en privatejet koncern fra 1912 med 2.400 medarbejdere og en omsætning over 2,5 milliarder kr. om året. Turner Access er i Skotland både stilladsleverandør og stilladsfirma med egne montører, og firmaet har sin egen afdeling med ingeniører og beregnere, som også står til rådighed for de danske kunder. I Danmark er Turner Access alene leverandør af Octo stilladssystemet, og vil samarbejde med såvel stilladsfirmaer som udlejningsfirmaer.

Den regionale manager for Danmark Michael Lorensen understreger, at korte beslutningsveje er en vigtig del af baggrunden for den hurtige succes i Danmark.

- Det gør det meget nemmere at lukke ordrerne, når chefen forstår det danske marked. I Danmark går det så stærkt, at det ikke altid kan vente med en afgørelse. Så det er ikke usædvanligt, at vi har et telefonmøde om aftenen eller i weekends, så vi er klar næste morgen med en beslutning. Jeg tror vores største force, ud over vores produkt, er, at der er så kort vej fra kundens ønske til en beslutning, siger Michael Lorensen.

Store hurtige ordrer
Knud Højland Pedersen er enig, og han frygter ikke, at nogle relativt store ordrer er udtryk for et "lucky punch".

- Vi får meget positive tilbagemeldinger fra markedet blandet andet om at vi har fået sammensat det helt rigtige team. Samtidig har vi nogle kvalitetsprodukter, som lever op til alle aktuelle krav, og som grundlæggende er velkendte i branchen, siger Knud Højland Pedersen.

- Derfor er vi ikke bange for at opjustere vores forventninger kraftigt samt at tage næste skridt i vores strategi. Det var egentlig planlagt til 2018, men vi fremskynder processen, siger Knud Højland Pedersen.

Turner Access producerer selv stillads i Skotland under strenge certificeringer og kvallitetskrav både til leverandører og til det færdige produkt. Knud Højland Pedersen har været administrerende direktør for Turner Access i Glasgow siden 1. marts 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158