23948sdkhjf

Hanstholm Havn vælger sin entreprenør til oktober

Havneudvidelse til en halv milliard kroner har overstået den første forhandlingsrunde.

I slutningen af marts satte Hanstholm Havn navn på de fem konsortier, der skal byde på en havneudvidelse til omkring en halv milliard kroner.

Første forhandlingsrunde er netop afsluttet, og efter yderligere en forhandlingsrunde i august skal konsortierne beregne deres’”best and final offer’.

De prækvalificerede

Aarsleff (DK), VG (DK), Rohde Nielsen (DK), Cowi (DK).

Boskalis (NL), Arkil A/S (DK), Arkil Fundering (DK), Niras (DK).

BAM International (NL), BAM Infra (NL), Dredging International NV (BE).

Van Oord (NL), CG Jensen (DK), Sweco (SE).

Condotte (IT), Jan de Nul (BE).  

Den endelige kontraktunderskrivelse finder sted i oktober 2017, hvorefter byggeriet forventes igangsat i foråret 2018:

- Udbuddet har tiltrukket nogle af Europas dygtigste entreprenører, og både bestyrelse og ledelse er generelt meget tilfredse med processen og dialogen med entreprenørerne. Alle tilbudsgivere har stor erfaring med komplicerede vandbygningsprojekter, og flere er også kommet med forslag til optimering af projektets design, siger bestyrelsesformand for Hanstholm Havn, Martin Vestergaard

Lokalplan på vej i høring
Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune havde forud for bestyrelsesmødet godkendt, at forslag til ændret lokalplan samt VVM udsendes i offentlig høring frem til den 27. juli 2017.

Lokalplanen omfatter et område på 190 hektar, der både består af den eksisterende havn med havneaktiviteter, værfter, erhverv i form af blandt andet fiskemelsfabrik, røgeri, akvakultur samt import- og eksportvirksomheder.

Derudover omfatter lokalplanområdet kystområdet, der benyttes til surfing, åbne arealer i form af klitlandskab samt et større befæstet areal vest for havneområdet. Sideløbende er projekt udskiftning af vindmøller på Hanstholm Havn også udsendt i offentlig høring i otte uger.

Der afholdes borgermøde om havneudvidelsen den 28. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14