23948sdkhjf

Fod på taget

Jysk Tagpap har leveret og etableret tagene på det nye byggeri i Middelfart, der både omfatter Middelfart Rådhus, bycenter og boliger, og hvor store arealer er med tagterrasser.

Det er et stort byggeri i midten af Middelfart, og opgaven har krævet sit af håndværkerne, der har deltaget i byggeriet. Rent logistisk er det ikke helt enkelt at komme til midten af byen, hvor byggeriet ligger. Til gengæld er beliggenheden fantastisk med en pragtfuld udsigt til begge Lillebæltsbroer, fortæller Søren Bertelsen, konsulent hos Jysk Tagpap.

Det er nok også en af grundene til, at der er et stort areal over 1.300 m2 med tagterrasser på flere af bygningerne, hvor man kan nyde udsigten.

 - Som tagdækker er det en fornøjelse med sådan en opgave, hvor tagterrasserne spiller en stor rolle for udseende og udnyttelse af arealerne. Både rådhuset, centerdelen og en del af boligerne har adgang til tagterrasser, hvor beboer, kunder og medarbejdere kan nyde vejr og udsigt, fortæller han og tilføjer, at taget lever op til DGNB-certificeringen for bæredygtighed.

 

Rustet til fremtidens opgaver

DGNB betyder blandt andet, at Jysk Tagpap skal kunne dokumentere alle materialer brugt i byggeriet. Det gælder alt fra isolering og tagpap til søm og skruer, siger Søren Bertelsen.

Han nævner også de tre boligtårne i byggeriet, hvoraf det højeste tårn er 36 meter, som en af de sjove opgaver i forbindelse med byggeriet.

- Det giver selvfølgelig lidt udfordringer med vejrliget, år man skal arbejde under så ekstreme forhold, hvor man er eksponeret for vejret, men det er gået godt,” siger Søren Bertelsen, der også påpeger, at Henning Larsen Arkitekter, som har tegnet byggeriet har haft mange ideer, som kræver at stort antal tagplader til terrasser og gangbroer m.m., fortæller han og understreger, at den store opgave med den nye certificering blandt andet gør dem rustet til fremtidens nye opgaver med store byggerier.

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078