23948sdkhjf

Lokale bærer byggeprojekt frem

Flere store lokale investorer og firmaer er involveret i byggeriet af Middelfart Rådhus og bycentret. Det gælder også 5E Byg, som har haft totalentreprisen og har været med hele vejen.

Det har været afgørende for både forløbet og selve byggeriet af Middelfart Rådhus og bycenter, at mange lokale kræfter har stået sammen som investorer, entreprenører og med andre engagementer i projektet. Resultatet er et fantastisk byggeri, der snart står færdigt i midten af Middelfart, siger Allan Østergaard, afdelingschef hos 5E Byg.

 

Vigtigt med DGNB-certificering

Som totalentreprenør på et byggeri med blandt andet ambitiøse krav til bæredygtighed, kan 5E se tilbage på en kæmpe opgave, som de har løst med en masse forskellige aktører involveret.

- Det har været en prestigeopgave for os som medudviklere af byggeriet og med krav om DGNB-certificering til byggeriet af rådhuset, hvor vi stiler efter højeste niveau, platincertificering. DGNB bliver et krav til offentlige byggerier fremover, og derfor er vi da stolte af, at byggeriet af Middelfart Rådhus er et eksempel på dette. Der har været en række kriterier for alle materialer, der benyttes, som håndværkerne skal kunne dokumentere, at deres bidrag lever op til. Byggeriet er forhåndsscreenet, men godkendes først endeligt, når det står helt færdigt, forklarer han og tilføjer, at det ikke altid er lige nemt, når man benytter materialer, der blandt andet er indkøbt i udlandet, men at de forventer sig meget i form af fremtidige opgaver, ved at kunne opfylde standarderne.

 

Fælles vilje har skabt succes

Byggeriet af Middelfart Rådhus og resten af centret og boligerne har været en meget stor koordineringsopgave, som stiller krav til entreprenøren.

- Det er klart, at når man tilgodeser hensynet til lokalekrav et sted i byggeriet, så påvirker det arealerne andre steder. Her har det været en stor fordel, at man kender hinanden og kan tale om det, så tingene er faldet på plads. Vi har også smidt en del kræfter i at få denne opgave til at lykkes, siger Allan Østergaard og peger også på nogle af de store investorer, som selv bor i nærheden og har været interesseret i at få det til at lykkes.

 

Læs mere om 5E Byg på www.5e-byg.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109