23948sdkhjf

Nedriver går i rekonstruktion

IF Groups ledelse har i dag meddelt medarbejdere, leverandører og kunder, at virksomheden er gået i rekonstruktion.

I en pressemeddelelse oplyser adm. direktør Thomas Lundshøj, at rekonstruktionen er en konsekvens af manglende ordretilgang i kølvandet på de seneste måneders massive medieomtale og beskyldninger om blandt andet ulovligt oplag på Aalborg Havn og snyd med lønudbetalinger.

Læs også: Kæmpekrav mod nordjysk nedbryder

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det, vi står i, ikke er noget ønskescenarie for IF Group. Desværre kommer enkelte kreditorer til at tabe penge på rekonstruktionen, men vi er i den givne situation nået frem til den mest optimale løsning for virksomheden, siger Thomas Lundshøj.

Den bedst mulige løsning
IF Group fortsætter sin drift i rekonstruktionsperioden, og kunderne vil derfor ikke opleve nogen forandring i det daglige, forsikrer Thomas Lundshøj.

Virksomhedens ledelse er lige nu i tæt dialog med investorer og finansielle partnere om at etablere en platform for fremtidens IF Group.

Læs også: Nedriver anklages for million-snyd

- Vi anser nu denne løsning, som den bedst mulige i den givne situation, da vi på denne måde sikrer bevaring af virksomheden og de lokale arbejdspladser – og dermed også muligheden for fremtidigt samarbejde med vores samarbejdspartnere, udtaler direktøren.

Fakta: Rekonstruktion

Af Stefan Buur Hansen

En rekonstruktion skal enten skabe solvens i en virksomhed eller afvikle dens aktiviteter på en passende måde.

Rekonstruktionsbehandlingen starter med, at skylderen eller dennes kreditorer indsender en begæring om rekonstruktion til Skifteretten. Skifteretten sætter herefter en såkaldt rekonstruktør – typisk en advokat – på opgaven.

Herefter findes tre mulige udfald af processen:

  • Virksomheden bliver solvent, hvorfor der ikke er behov for en rekonstruktion
  • Der skabes en akkordaftale mellem virksomheden og dens kreditorer
  • Virksomheden går konkurs, hvorefter rekonstruktionen bliver afløst af en konkursbehandling

Rekonstruktionsbehandlingen skal dog overstås, før en egentlig konkursbegæring kan behandles.

En rekonstruktionsbehandling varer typisk i syv måneder og kan maksimalt vare et år. Er skyldneren fortsat insolvent ved rekonstruktionsbehandlingens ophør, indledes automatisk konkursbehandling. 

(Kilde: domstol.dk / jura-guide.dk)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125