23948sdkhjf

Gammel skole bliver til 115 boliger

Boligselskab køber Nordre Skole i Svendborg og igangsætter et projekt med blandede boligformer og en dagligvarebutik.

I konkurrence med to andre bydere har Domea-selskabet BSB Svendborg vundet projektkonkurrencen om Nordre Skole i Svendborg.

Skolen har stået tom siden 2011, og med projektkonkurrencen igangsættes nu et projekt til op mod 200 millioner kroner med 115 almene boliger og en 1.000 kvadratmeter stor dagligvarebutik. Hertil kommer en offentlig park.

- Vi er glade for, at der kommer et nyt byggeri på grunden. Skolen har stået tom i nogle år, så vi er yderst tilfredse med, at der nu sker noget. Med det nye byggeri er der lagt op til, at der bliver skabt noget liv i området – og der er tale om nogle særdeles attraktive boliger, siger borgmester Lars Erik Hornemann.

Projektet, der går under navnet Borgen, er tegnet af Vandkunsten, der er gået til opgaven med en ambition om at gøre Borgen til Sydfyns mest attraktive almene boligafdeling, og et sted, hvor der er plads til alle aldre og husstandsstørrelser.

Kommer til at skille sig ud
I konkurrencen har Svendborg Kommune lagt vægt på, at Nordre Skole er en ikonisk bygning, der har fungeret som et vartegn for Svendborg by. Derfor er de tre forslag i høj grad blevet vurderet ud fra et ønske om samspil med lokalmiljøet, herunder den nye retsbygning på nabogrunden.

- Det nye byggeri vil ligesom Nordre Skole komme til at skille sig ud. Ovenfra vil man kunne se, at skolens u-form går igen, og bag ud til vil byggeriet åbne sig ud mod det grønne areal som et amfiteater. Men udsigten til det nye byggeri vil nok blive noget at det mest markante ved bygningen, for den øverste del af bygningen vil blive udgjort af lanterner, siger kommunaldirektør Erik M. Bendorf.

Selv om de gamle skolebygninger nu rives ned, vil Nordre Skole leve videre i de nye boliger. Således er planen, at skolens røde mursten skal indgå i den nye bebyggelse.

Forud for selve byggearbejdet skal der udarbejdes en ny lokalplan for området, da den nuværende lokalplan udelukkende indeholder muligheden for at rive skolebygningen ned. Går alt efter planen, tages det første spadestik i efteråret 2018, hvorefter de første lejligheder kan stå klar i efteråret 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156