23948sdkhjf

REPLIK: De grønne tage bygget på erfaring

Byg-Erfa giver svar på tiltale.
Torben Hoffmann, der er teknisk ansvarlig hos leverandøren Byggros, mangfoldiggjorde i Licitationen den 2. februar sine synspunkter om Byg-Erfa og Byg-Erfas nyligt udgivne erfaringsblad "Grønne tage - membraner, dræning, isolering, vækstlag, brandsikkerhed og vedligehold".

Indledningsvis vil jeg takke Torben Hoffmann for den fine og meget præcise redegørelse for Byg-Erfas seriøsitet, troværdighed og høje agtelse hos byggeriets parter. Den fornemme status er opnået gennem 40 års uvildig formidling af byggetekniske problemer og anvisninger på løsningen af dem i vores erfaringsblade.

Erfaringsbladet "Grønne tage - membraner, dræning, isolering, vækstlag, brandsikkerhed og vedligehold" er ligesom vore øvrige blade forfattet af specialister inden for det aktuelle emne. Bladet er dernæst - også som vanligt - valideret af Byg-Erfas eksterne teknikergruppe. Gruppen består af ni specialister, der repræsenterer byggeriets væsentligste fagområder og bidrager med årelange erfaringer fra både praksis og forskning.

Fugtigt miljø
Omhyggeligheden til trods opfatter Torben Hoffmann nogle oplysninger vedrørende klimaet på tagmembranen som urigtige og vildledende.

Specifikt går en af anklagerne på, at Torben Hoffmann ikke mener, at grønne tage opretholder et fugtigt miljø på tagfladerne, som der står i bladet.

Men da opmagasinering af nedbør på taget er en af de grundlæggende egenskaber, som grønne tage promoveres på, mener Byg-Erfa ikke, at formuleringen er forkert.

I sit indlæg tillægger Torben Hoffmann også Byg-Erfa onde hensigter imod grønne tage. Byg-Erfa beklager Torben Hoffmanns opfattelse og særegne måde at tilegne sig viden i vores erfaringsblad. Byg-Erfa-bladet oplyser tværtimod, at der før var betænkeligheder, men at der ved korrekt udformning af det grønne tag kan opnås helt forsvarlige forhold. Byg-Erfa mener derfor, at bladet bidrager med relevante og saglige oplysninger på et område, hvor der ikke tidligere har været publiceret så meget alment tilgængeligt materiale om de tekniske forhold ved opbygning af grønne tage.

Afslutningsvis vil jeg også takke Torben Hoffmann for den indlevede bekymring for, hvorvidt Byg-Erfas omdømme er blevet beklikket ved at udgivet erfaringsbladet om de grønne tage. Tak, men Byg-Erfa deler i forlængelse af den ovenstående forklaring ikke bekymringen.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109