23948sdkhjf

Store lufthavnsbyggerier nærmer sig byggestart

Entreprenørerne til det nye byggeri Finger E findes i nærmeste fremtid
Per Aarsleff A/S tager inden længe hul på opførelsen af en udvidelse på 4.000 kvm af Terminal 2 i Københavns Lufthavn.

Entreprenørvirksomheden er netop blevet udvalgt som vinder af udbuddet til 390 mio. kroner, der indeholder plads til nye spisesteder, opholdssteder og butikker.

Projektet blev officielt sat i gang tirsdag ved et arrangement, hvor beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltog. Ved samme lejlighed markerede lufthavnen begyndelsen på et andet stort projekt, som der dog endnu ikke er fundet entreprenør til.

Det drejer sig om det nye byggeri Finger E med en anlægsramme på 850 mio. kroner, der består af syv nye gates og 800 siddepladser. Begge projekter er en del af en stor udvidelsesplan til 20 mia. kroner.

Per Aarsleffs anlægsopgave er et nyt område i Terminal 2, der indebærer en fordobling med 4.000 kvm. Det sker ved at opføre en helt ny bygning foran den eksisterende, og derefter bygge dem sammen. Byggeriet skal efter planen stå færdigt omkring sommeren 2018.

Niras er bygherre

Københavns Lufthavn oplyser til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man i øjeblikket er ved at gennemgå de indkomne tilbud på første fase af opførelsen af Finger E.

Formentlig vil opgaven blive opdelt i flere entrepriser. Inden byggeriet af Finger E kan begynde skal den gamle Hangar 1 nedrives. Et projekt som nedbryder Kingo Karlsen A/S tager sig af.

Niras er bygeherrerådgiver på Finger E, mens Cowi er projekterende rådgiver. Bygningen af en helt ny Finger E er et af de største byggeprojekter i nyere tid, fortæller lufthavnsdirektør Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.

- Når fingeren er færdigudbygget, vil den kunne huse i alt ti gates til de store fly og 20 til de mindre fly på de europæiske ruter - et meget stort byggeri til omkring 3 mia. kroner.

Første fase af Finger E skal stå klar i 2019.

Udvidelse af lufthavn
Udvidelsesplanen af Københavns Lufthavn hedder ”Expanding CPH” og har en økonomisk ramme på 20 mia. Enkelte af planens projekter er begyndt, mens det største projekt, udvidelsen af antallet af standpladser til fly, i øjeblikket afventer en politisk godkendelse. Denne del alene er budgetteret til 12,5 mia. kroner. Planen skal ruste lufthavnen til at håndtere et stigende antal passagerer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109