23948sdkhjf

Håndværkere tog medaljer ved EM

Det danske håndværkslandshold fik en guldmedalje og to bronzemedaljer ved weekendens europamesterskaber
Danmark kom på podiet tre gange, da der blev holdt EM i Skills i Gøteborg i weekenden. Den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup vandt guld, den 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev fik bronze, og det samme gjorde de to anlægsgartnere fra Odense, Anne Møllegaard Rasmussen på 24 år og Chris Johansen på 22 år, der stillede op som par. Alle fire er også vindere af DM i Skills. Desuden modtog gulvlægger Philip Sarel Holtzhausen Knudsen fra Kolding en udmærkelse for at have opnået over 500 af 600 mulige point.

Danmark konkurrerede i seks af de 36 discipliner ved stævnet, og de tre medaljer bliver vurderet til at være en godkendt høst af Jesper Juul Sørensen, formand for foreningen SkillsDenmark.

- Vi er stolte af resultaterne, også fordi alle danske deltagere kan klare sig mod nationer, der træner deres deltagere i månedsvis til konkurrencen. Alle vores deltagere har passet deres skole og deres arbejdspladser og kun trænet i nogle få uger, og alligevel går det så godt. Det er et bevis på, at det danske uddannelsessystem med vekselvirkning mellem skole og praktik er et godt system, udtaler han i en pressemeddelelse.

Østrig bedste nation

Næsten 500 unge fra erhvervsuddannelser i 34 lande dystede om medaljer. Medaljekonkurrence blev vundet af Østrig, hvis 28 deltagere fik 13 medaljer. Finland blev nummer to og Frankrig nummer tre. Landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen har gået på Erhvervsskolerne Aars, og han er nu som udlært ansat hos maskin- og materielfirmaet Brdr. Holst Sørensen i Ribe. Inden for byggeriet er flere uddannede landbrugsmaskinmekanikere ansat på entreprenørværksteder. Anlægsgartnerne Anne Møllegaard Rasmussen og Chris Johansen går på Kold College i Odense. Deres mestre er henholdsvis Th. Skov Larsen, Odense og Green-Anlæg, Langeskov. Frederik Riber er ansat hos Tømrermester Madsen i Præstø og tilknyttet Roskilde Tekniske Skole.

De øvrige deltagere på SkillsDenmarks landshold var sosu-assistent Oliva Rohde Olsen fra Vallensbæk, møbelsnedker Alexander Sten Sanduro og gulvlægger Philip Sarel Holtzhausen Knudsen. SkillsDenmark er en nonprofit organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, fag, skoler, fonde og virksomheder. Foreningens formål er at øge fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencer som DM i Skills, WorldSkills og EuroSkills.

EuroSkills holdes hvert andet år på lige årstal, mens WorldSkills afholdes i ulige årstal.

munk

EuroSkills
EM i Skills blev i weekenden holdt i Gøteborg. Næsten 500 unge op til 25 år deltog i de 36 konkurrencer, der er fordelt på følgende overordnede grene: 1. Transport- og logistik, 2. Industri-, maskine- og værkstedsteknik, 3. Bygnings-, konstruktions-, installations- og anlægsteknik, 4. Kunst, kreativitet og mode, 5. Informations- og kommunikationsteknik, 6. Social- og personlig service
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109