23948sdkhjf

Fjernvarmesatsning skal sikre højere vækst

Østergaard Entreprise i Esbjerg har fravalgt det almene entreprenørarbejde for udelukkende at satse på fjernvarme- og smedeopgaver. Det er med til at løfte bundlinjen
Tidligere på året meldte Østergaard Entreprise A/S i Esbjerg ud, at man solgte sin entreprenørafdeling fra og fremover ville fokusere på fjernvarme- og smedearbejde. Det både inden i og uden for fjernvarmeværkerne.

Dengang sagde direktør Jimmy Østergaard:

"Vi har altid været en fjernvarmebutik, vi er fjernvarmefolk og vores spidskompetencer ligger inden for rør. Jorddelen har været en støttefunktion. Nu vil vi vækste inden for rørdelen".

Efter et halvt år med det nye setup kan Jimmy Østergaard gøre status.

"Det er gået rigtig godt. Det er blevet rigtig positivt modtaget, at vi nu kun laver fjernvarme. Vi har en strategi om at vækste 12-15 procent om året og den følger vi fint," siger han.

Væksten hos Østergaaard Entreprise skal komme oven på et fremragende 2015, hvor bruttofortjenesten landede på 21,1 mio. kroner med et overskud på bundlinjen på en lille mio. kroner.

"Vi ser en positiv tendens. Vi runder ikke 100 mio. i omsætning, men ligger omkring 60 mio. kroner. Resultatmæssigt forventer vi, at 2016 lander med et bedre resultat i forhold til 2015, fortæller Jimmy Østergaard og tilføjer:

"Vi har etableret en god bund for de næste to til fem år.

Ansættelsesboom

Selvom Østergaard Entreprise med frasalget af entreprenørafdelingen til Freiberg Gruppen mistede 10 mand, har pladserne efter dem ikke stået tomme længe.

"Vi har vundet en opgave i Jylland, der kræver en ansættelse af en fem til ti mand. Inden årsskiftet forventer jeg, at vi har ansat samlet set 10-12 mand," siger Jimmy Østergaard.

De nyansatte er en god blanding af funktionærer, fjernvarmemontører og smede. Selve rekrutteringen regner Jimmy Østergard ikke med bliver noget problem.

"Det er interessante job, vi har, som montørerne synes er sjove at lave, og så er det på længerevarende kontrakter. Det betyder, at arbejdet tager flere år, så vi har nemt ved at rekruttere de rigtige personer," siger han.

Ny partner og afdeling

Afdelingsdirektør Knud Erik Madsen trådte tidligere på året ind som partner i Østergaard Entreprise. Han skulle være med til at styrke virksomheden på fjernvarmeområdet i hele Danmark.

"Vi har fået kørt Knud Erik i stilling, og så har vi givet ham plads til at dyrke de fjernvarmekontakter, han har. Samtidig er vi kommet godt fra start på Sjælland, hvor vi i hovedstadsområdet har fået seks nye opgaver," siger Jimmy Østergaard.

Tidligere på året luftede Jimmy Østergaard planerne for virksomhedens engagement på Sjælland. Dengang skulle der etableres en afdeling nærmere hovedstaden.

"Vi har indgået kontorsamarbejde med vores samarbejdspartnere i forbindelse med projekterne på Sjælland. Vi har en fast mand til at styre projekterne, og vi forventer en øget aktivitet i de kommende år," fortæller Jimmy Østergaard.

Da Østergaard Entreprise solgte fra og fokuserede på fjernvarme var meningen, at man både ville i jorden uden for fjernvarmeværkerne og inden for i varmen og lave installationer på værkerne. Det er dog ikke gået som Jimmy Østergaard spåede.

"Vi har opgaver på Sjælland. Derudover har vi landet en stor ordre i Midtjylland og rammeaftalen i Odense gør sig stadig gældende, men vi er ikke helt rykket inden for på værkerne endnu," siger han og uddyber:

"Vi har så travlt med fjernvarmearbejdet uden for værkerne, at vi ikke har dyrket den del yderligere. Men den er ikke skrinlagt."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125