23948sdkhjf

Ny bydel hylder arkitekten bag ikoniske hospitalsbygninger

En indbydende og vedkommende bydel - Bindesbøll-byen - med egne kvartersdannelser er på vej i Risskov ved Aarhus
Et konsortiet bestående af Arkitema Architects, entreprenør og projektudvikler KPC samt investorerne PKA og Lærernes Pension blev for et par år siden kåret som de vindere, der får mulighed for at udvikle de tidligere hospitalsbygninger i Risskov ved Aarhus, samt grunden til boligformål.

Opgaven er nu i fuld gang og boligerne bliver indrettet i dels de historiske bygninger, dels som nybyggeri i området.

Det nye Psykiatrisk Center i Skejby skal efter planen afleveres i 2019 og har et totalomfang af 50.000 kvm.

Vinderkonsortiet valgte at navngive den nye bydel i Risskov efter arkitekten Gotlieb Bindesbøll, der tegnede planerne for de ældste og renæssanceinspirerede hospitalsbyninger, hvis eksteriør bevares, hvor imod interiøret forvandles til boliger.

I alt skal der efter planen opføres 1.200 boliger i Bindesbøll Byen på samlet 110.000 kvm.

Forstærker kvaliteter

Visionen er at skabe en ny bydel, hvor stedets eksisterende og unikke bygnings- og landskabsmæssige kvaliteter forstærkes.

”Den nye bydel skal vokse frem omkring de eksisterende Bindesbøll bygninger – et hovedanlæg som den nye bydel lader sig inspirere af og nænsomt underordner sig. Samtidig vokser byen frem omkring den eksisterende park. Igen på en respektfuld og nænsom måde, der understreger de eksisterende landskabelige kvaliteter”, lyder det fra Arkitema.

For at skabe en vedkommende by med egne kvartersdannelser inddeler vi området i fire primære kvarterer. Her har boligerne et samlet og genkendeligt udtryk, der altid er tilpasset de omgivelser, som de ligger i. På denne måde vokser Renæssancebyen naturligt ud af Bindesbøll anlægget, Allébyen er afstemt efter den øst-vestgående akse, der løber igennem bydelen, Parkhusene forholder sig til den park som boligerne støder op til, mens Skovhusene nænsomt indpasser sig i det skovbeklædte skrånende terræn, der er så karakteristisk for netop denne del af Risskov.

Forskellige farvenuancer

”Generelt arbejder vi med samme grundstruktur i boligerne; en struktur som vi varierer og forarbejder i de forskellige bykvarterer. Her er forskellige taghældninger, gavlmotiver, forskydninger og bygningshøjder samt et teglmateriale, der fremstår i forskellige farvenuancer inden for den gule, grå og rødbrune skala. Farvenuancer, der alle peger tilbage på det varierede og smukke teglarbejde i Bindesbøll-anlægget”, skriver Arkitema på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222