23948sdkhjf

Århus-arkitekt med god start på 2016

Efter et 2015 på et lidt lavere blus er arkitektfirmaet GPP Arkitekter igen ved at geare lidt op
Det blev til et dyk i bruttofortjenesten og indtjeningen i 2015, nemlig fra 18,5 mio. kroner til 13,5 mio. kroner, og årets resultat fra fra 2,4 mio. kroner til 400.000 kroner i firmaet GPP Arkitekter A/S, ledet af arkitekt MAA Carsten Gjørtz. Tegnestuen deltager i mange konkurrencer og arbejder ihærdigt på også at gøre sig inden for totalrådgivning.

”Vi betragter egentlig resultatet som tilfredsstillende. Det eneste, der er at sige til det, er vel egentlig, at vi vandt lige knap så mange konkurrencer sidste år, og nogle af dem vandt vi så sent, at de ikke nåede med i sidste års regnskab”, forklarer Carsten Gjørtz.

”Til gengæld er første halvår i 2016 gået godt, og der har været en del projekter fra sidste år, som nu udmønter sig, og det er i al sin enkelhed vilkårene for en tegnestue, der arbejder som os”, tilføjer han.

Stabilt medarbejderantal

Tegnestuen har 30 medarbejdere, og det er et stabilt antal.

”Det er et antal dedikerede medarbejdere, som kan lide at være her og har de fornødne kompetencer. Så er det jo også klart, at indtjeningen skal blive lidt mindre, hvis der bliver vundet knapt så meget i en periode, men vigtigere er det, at vi har kompetencerne klar, når opgaverne kommer. Det betyder virkeligt meget”, siger Carsten Gjørtz.

Blandt de seneste vundne opgaver er et plejecenter i Rønde og en idrætshal i Greve.

”Begge projekter, hvor vi er inde som totalentrepriserådgiver”, siger han og tilføjer:

”Vi har desuden gode samarbejder med de større entreprenørfirmaer som Hoffmann A/S og NCC, og vi løser selvfølgelig også en række andre mindre og større opgaver rundt om i landet”, siger han.

”At være deltager i en konkurrence er som at være med i OL. Det er guldet, der tæller. Sølv og bronze er jo flot og godt gået, men i vores branche er det guldet der tæller, fordi det er her, vi skal tjene pengene”, siger Carsten Gjørtz til Licitationen - Byggeritets Dagblad.

Skal spille sammen

Han har naturligvis også måttet spørge sig selv, hvorfor der var lidt stilstand på den øverste taburet.

”Der er en masse faktorer, men for at et projekt skal spille, så gælder det jo om, at alle parter vil det samme og trækker i samme retning. Alle skal være dedikerede, og det gælder både arkitekten, bygherren, entreprenøren og i det hele taget hele vejen rundt om bordet. Går det galt et eller andet sted i kæden, så vinder man ikke projektet”, siger Carsten Gjørtz, men understreger samtidig, at der er god gænge i forretningen igen.

”Faktisk så har vort aktivitetsniveau ikke ikke varieret så meget, fordi vi deltager i stort set samme antal konkurrencer. Vi har gennem 17 år altid tjent penge, og det gjorde vi også sidste år. Det kan svinge lidt, men sådan er det som sagt, når man er i denne branche”, siger han.

GPP Arkitekter A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 14,5 13,7
Resultat før skat 3,2 0,6
Egenkapital 8,6 7,7
Ansatte 30 30

Regnskabet er afsluttet den 31.12.2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172