23948sdkhjf

Dansk virksomhed skal indgå i ny nordisk koncern for smart buildings

Efter svensk kapitalfond har overtaget danske Dominus A/S, er grundlaget for nyt stort selskab nu lagt
Øgede krav til energioptimering i bygninger har de seneste 15 til 20 år skabt en øget efterspørgsel efter løsninger, der kan reducere udgifterne til varme og el.

En af Danmarks største leverandører af bygningsautomatik, Dominus A/S, der leverer intelligente bygningsanlæg inden for lys, køl, varme og ventilation, har siden stiftelsen i 1997 oplevet den stigende efterspørgsel, og virksomheden bliver nu del af en større nordisk satsning inden for de såkaldte ”smart buildings”.

Dominus blev i juni købt af den svenske virksomhed Nordomatic , der igen blev overtaget af den svenske kapitalfond Adelis Equity Partners tidligere på året.

Ser et stort marked

Fonden er etableret i 2012 og har en fondskapital på 3,7 mia. kroner (2,9 mia. kroner). Med overtagelsen af Dominus og Nordomatic er kapitalfondens grundlag for en nordisk koncern inden for smart buildings nu skabt med en samlet omsætning på omkring en halv milliard svenske kroner (391 mio. kroner) og en samlet medarbejderstab i Nordomatic og Dominus på 250 ansatte - heraf 72 i Dominus.

”Markedet for bygningsautomatik og ”smart buildings” vil vokse i de kommende år, det er vi helt overbeviste om. Og efter de seneste opkøb af svenske Nordomatic og danske Dominus er vi godt tilfredse med efter så kort tid at kunne skabe en koncern, som også i Danmark har potentialet til at blive en af markedets toneangivende spillere”, siger Steffen Thomsen, der er ansvarlig for de danske investeringer i Adelis Equity Partners, i en pressemeddelelse.

En familievirksomhed

Dominus, der har hovedsæde i Herning og har kontorer i fem andre byer, er stiftet af Jens Juul i 1997 og blev i 2010 en del af energikoncernen Trefor med base i Trekantsområdet. Da Trefor i juni solgte Dominus, blev Jens Juul og hans familie igen en del af ejerkredsen med Adelis Equity Partner som majoritetsaktionær.

Hans søn, Toke Juul, er adm. direktør i Dominus A/S, mens sønnen Ketil Juul er teknisk direktør. De to udgør sammen med Nordomatics adm. direktør, Olov Schlagerlund, den nye bestyrelse i Dominus og Nordomatic.

Køberrepræsentant i bestyrelsen

Samtidig er adm. direktør i facility management-virksomheden, Coor, Jørgen Utzon indtrådt i bestyrelsen hos de to selskaber. Det sker for at få en repræsentant fra en af markedets største købere af bygningsautomatik involveret i virksomhederne.

”Vi har altid haft et tæt forhold til vores kunder, og vi ser frem til at få en af de store aktører på markedet helt tæt ind i det strategiske rum for at bidrage med viden og inspiration til, hvordan vi kan gøre det endnu bedre set med købers øjne”, udtaler Toke Juul om det nye bestyrelsesmedlem.

Dominus A/S opnåede i 2015 en bruttofortjeneste på 29,2 mio. kroner mod 23,2 mio. kroner året før, mens resultatet før skat steg fra 15,2 til 17,2 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125