23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i København, Slagelse, Sorø, Vejen og Gram
REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN

Sikre skoleveje

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har færdigudviklet to projektforslag, der skal skabe sikre skoleveje ved Nørre Fælled Skole og Skolen ved Sundet.

Ved Nørre Fælled Skole etableres en modstrømscykelsti på Lersø Parkallé lokalgade og bedre krydsning af Lersø Parkallé bydelsgade.

Ved Skolen ved Sundet etableres bump og hævede flader for at dæmpes bilernes hastighed på særligt kritiske krydsningspunkter på vej til skolen. Projektet vil skabe en mere sikker krydsning for cyklister og fodgængere i krydset Italiensvej/Marsalavej.

Politiet har givet samtykke til begge projekter, og begge skoler ser positivt på planerne.

Projektforslagene indstilles til godkendelse i Teknik- og Miljøudvalget, når udvalget holder møde på mandag.

Projekterne forventes igangsat i sidste halvår af i år, og med forbehold for vintervejret, så forventes projekterne færdiggjort ultimo 2016.

REGION SJÆLLAND

SLAGELSE

Udarbejdelse af strukturplan forud for byggemodning

Slagelse Byråd vedtog i maj sidste år rammelokalplan 1111 for Tidselbjerget i Slagelses nordlige udkant.

Efterfølgende har der vist sig at være interesse for at bygge i området: To private grundejere har fået udarbejdet lokalplanforslag for 60-70 rækkehuse, en privat grundejer ønsker at bygge tre villaer, et typehusfirma har udtrykt interesse for området, og Slagelse Boligselskab har udarbejdet idéforslag til cirka 100 almene boliger i form af rækkehuse. Dette betegnes tilsammen som Tidselbjerget Syd og omfatter de første tre etaper af byudviklingen med i alt 190-200 boliger.

Derefter følger en senere udvikling mod nord, hvor der vil være mulighed for at opføre i alt cirka 300 boliger, i takt med at behov og efterspørgsel måtte vise sig.

De cirka 200 boliger i Tidselbjerget Syd kan forventes realiseret inden for en årrækker på fem år, og bortset fra førstnævnte rækkehusbebyggelse vil en realisering af de øvrige projekter kræve, at området byggemodnes. Dels skal infrastrukturen tilpasses de nye behov, dels skal der gennemføres et samlet LAR-projekt for hele området, og forsyningsforholdene skal forberedes.

Udarbejdelse af en strukturplan er første skridt på vejen, og en sådan skal nu udarbejdes af ekstern rådgiver i samarbejde med forvaltningen. Forleden bevilgede Slagelse Byråd 1,5 mio. til dette arbejde.

SORØ

Renovering af autoværn

Sorø Kommune har i budget 2016 to mio. kroner til renovering af broer, og der er igangsat renoveringsprojekter på Kulbyvej og Assentorpvej. Efter udbud har det vist sig, at udgiften til disse broer vil beløbe sig til cirka 1,3 mio. kroner.

Herved er der cirka 700.000 kroner, som kan bruges på yderligere renoveringer af bygværker, og Fagcenter Teknik, Miljø og Drift anbefaler, at de resterende midler bruges til renovering af forældede bro-autoværn, så de kommer til at opfylde nutidens krav til trafiksikkerhed. Mere konkret foreslås pengene brugt på udskiftning af autoværn på Bro nr. 45 – Suerupvej, Bro nr. 72 – Fægangen, Bro nr. 90 – Slaglillevej og Bro nr. 114 – Kragerupvej

Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til fagcentrets anbefaling på tirsdag.

REGION SYDDANMARK

VEJEN

Vedligeholdelse af vejbroer og tunneller

Vejen Byråd godkendte forleden, at årets pulje på 1,526 mio. kroner til renovering og vedligeholdelse af broer og tunneller frigives.

Pengene skal blandt andet bruges til tunnel/stiunderføring mellem Lyngparken og Særmarksvej i Holsted, ny asfalt på Boulevarden i Vejen, udskiftning af brønd ved bro på Foldingbrovej i Brørup, strømpeforing af rør­underføring i Føvling og reparation af autoværn og betonpille på Lunderskovvej/Egholtvej i Vejen.

GRAM

Etablering af ny udløbsledning

I forlængelse af Naturstyrelsens genopretningsprojekt af Gram Å ved Gram Slotssø ønsker Provas at flytte to regnbetingede udløb væk fra strækningen nedstrøms elværket ved søens afløb mod vest til strømmende vand i Gram Å. I denne forbindelse er det nødvendigt at etablere en ny udløbsledning til Gram Å. Endvidere skal to overløbsbygværker flyttes.

Teknik og Miljø i Haderslev Kommune har i den forbindelse i samarbejde med Provas udarbejdet et forslag til tillæg til Spildevandsplan 2014-2020, og det indstilles nu til godkendelse i Udvalget for Plan og Miljø, der har sagen på dagsordenen på mandag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11