23948sdkhjf

Lokal aktør har vundet projekt på Horsens Havn

OMJ Ejendomme skal udvikle og opføre en helt ny bydel på Nordhavnen ved Jernlageret på Horsens Havn
Der er store visioner for Horsens Havn, og nu er der sat navn på den aktør, der skal skabe en ny bydel ved Jernlageret.

OMJ Ejendomme A/S, der har base i byen, skal sammen med entreprenørvirksomheden Torntoft & Mortensen A/S stå for 70.000 kvm bebyggelse, parkeringsanlæg samt anlæg af havnekanal og offentlige byrum.

”Vi er utroligt stolte af det her projekt. Det er et kæmpe aktiv for Horsens, og vi tror på, at det kommer til at binde udviklingen på Nordhavnen rigtig godt sammen”, siger ejer og direktør i OMJ Ejendomme A/S, Ole Mortensen, i en pressemeddelelse.

”Det har været vigtigt for os at skabe et projekt, som er attraktivt både for byen og bydelens nye beboere fra første færd. Derfor er logistikken, at vi udvikler området indefra og ud – det vil sige, at vi undgår bebyggelse, som i kortere eller længere tid ligger adskilt fra byen med henlagte havnearealer”, fortsætter han.

Planlægningen tager også højde for sikring mod højvande. Den udgravede jord ved etablering af havnekanal og parkeringsanlæg bliver brugt til at hæve terrænet cirka en meter i forhold til det nuværende kajanlæg.

Det betyder, at udviklingen af havneområdet også direkte kommer naboerne i området til gode, lyder det.

Bygger på helhedsplan

Omdannelsen af det 42.000 kvm store havneareal sker på baggrund af en helhedsplan udviklet af arkitektvirksomheden RUM sammen med Cowi, som er forankret i en strategi for byens udvikling.

”Det er en stor glæde for os igen at være med til at forme rammerne i vores egen by. OMJ Ejendomme bliver ’first mover’ i omdannelsen af Nordhavnen, hvorfor dette projekt bliver retningsgivende for bydelens øvrige udvikling. Vi går derfor også til opgaven med en vis ydmyghed”, siger Claus Jensen, partner i RUM.

Projektet forventes realiseret over en syvårig periode. Horsens Kommune er på trapperne med en rammelokalplan, som skal konkretisere de overordnede visioner og sikre samhørighed med udviklingen af havnens øvrige område.

Lokalplanen for den nye bydel ved Jernlageret forventes klar ved årskiftet. Herefter påbegynder OMJ Ejendomme realiseringen af byggeriet, hvor første etape forventes at være dagligvarebutik, bageri og boliger på den del, der kendes som Nopa-grunden, lyder det.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344