23948sdkhjf

Idrætsanlæg skal bygges på viden

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan forskning og viden kan inddrages i planlægningen af byggerierne
Viden skal være en af byggestenene, når fremtidens idrætsanlæg opføres.

Lokale og Anlægsfonden har i en lang årrække finansieret forskning i idrætsbyggeriers arkitektur og funktionalitet.

Nu har et nyt forskningsprojekt på Syddansk Universitet, der gik i gang den 1. august, taget skridtet videre og undersøger, hvordan den nyeste forskning og viden kan inddrages i planlægning og udvikling af nye anlæg til idræt og bevægelse.

I undersøgelsen antages det, at brugen af evidens i planlægning og udvikling af idrætsanlæg højner deres funktionalitet for brugerne. Bygges idrætsanlæg på viden kan sammenhængen mellem de tænkte visioner og den oplevede brug af anlæggene optimeres.

Derfor skal det undersøges, hvordan nye idrætsanlæg bliver kvalificeret under planlægningen af dem. Det sker ved at se på både eksisterende idrætsanlæg og idrætsanlæg, der er i udviklingsfasen. Målet er at finde frem til, hvordan det bedst sikres, at systematisk brug af evidens og viden indgår, når idrætsanlæg designes i fremtiden.

Æstetiske formål

Ph.d.-projektet bliver forankret i forskningsenheden Active Living ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

”Forskningsprojektet vil bidrage til Lokale og Anlægsfondens indsats for at kvalificere byggerier ved at inddrage relevant viden, der styrker de funktionelle og æstetiske formål. Desuden kan projektet understøtte en tættere dialog mellem arkitekter, forskere og bygherrer”, siger analysechef Bo Vestergård Madsen fra Lokale og Anlægsfonden, som støtter projektet.

Projektet er ifølge forskningsleder Jens Troelsen fra Active Living en del af et større projekt.

”Undersøgelsen skriver sig ind i en større forskningsmæssig sammenhæng på Syddansk Universitet, hvor vi undersøger de fysiske rammers betydning for idrætsdeltagelse. Med dette ph.d-projekt får forskningen en ny arkitektonisk vinkel, som vil bidrage til større viden på området”, siger han i en pressemeddelelse.

Projekter løber over tre år og startede den 1. august i år.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109