23948sdkhjf

Materialeændringer skal hente budgetoverskridelse på multihal

Der bliver nu indgået dialog med totalrådgiver og hovedentreprenør om mulige materialeændringer, der skal komme budgetoverskridelse på multihal i Aabenraa til livs
5,25 mio. kroner. Så meget overskrider det billigste tilbud på opførelse af Multiarena Aabenraa fra entreprenørfirmaet Nisgaard & Christoffersen A/S den budgetterede anlægssum på 76,4 mio. kroner.

En overskridelse, som var på dagsordenen på et politisk møde i kommunen onsdag, hvor det blev drøftet, om man skulle arbejde videre med en model, hvor der skæres noget væk i projektet, om man skulle forsøge at hente besparelser ved materialeændringer, eller om man kunne ommøblere penge, så der kunne tilføres flere midler.

”Vi har haft en god drøftelse og er enige om, at vi kører videre. Nu tager vi en dialog med tilbudsgiver og totalrådgiver for at analysere på tallene og se, om vi ved at lave materialeændringer kan ramme budgettet uden at det forringer det samlede projekt”, siger Tim Wulff (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Vi har selvfølgelig nogle tanker om mulige ændringer. I projekter er der altid noget, der er ”nice to have” og noget, man ”need to have”. ”Need to have” beholder vi og ”nice to have” er der, hvor vi vil lede efter besparelserne”, fortsætter han og peger på udsmykninger som et sted at starte.

Fuld tiltro til at nå målet

Dialogen vil hurtigst muligt komme på tale, påpeger han og understreger, at selvom det er et stort beløb, der skal hentes, tror han på, at det kan lade sig gøre.

”Jeg har fuld tiltro til, at vi nok skal nå i land og få et godt og flot flagskib for Aabenraa”, lyder det fra udvalgsformanden, der understreger, at projektet er vigtigt for kommunen.

”Det bliver et samlingspunkt for hele byen - ikke mindst vores unge”, siger han.

Hos Nisgaard & Christoffersen A/S er man klar på at tage dialogen, når stand-still perioden udløber senere på måneden.

”Vi er klar på at møde op, når vi når hen på den anden side af den 29.”, siger Keld Rasmussen, adm. direktør i Nisgaard & Christoffersen A/S og understeger, at de også har en tiltro til, at det vil være muligt at finde besparelserne, så byggeriet kan starte op og blive afleveret til planlagt tid.

Planen er, at arbejdet skal gå i gang i starten af oktober 2016, og at multihallen skal stå færdig i i slutningen af februar 2017, forklarer han.

Parter i byggeriet
Bygherre: Aabenraa Kommune
Bygherrerådgiver: Kuben Management A/S
Totalrådgiver: GPP Arkitekter A/S, hvis team består af Bascon A/S, Kontur Arkitekter Aps, Esbensen rådgivende ingeniører A/S, Landskabslaboratoriet Grün og Jens Bundgaard ved Active institute
Hovedentreprenør: Nisgaard & Christoffersen A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094