23948sdkhjf

FRI vil forkorte syriske ingeniørers vej til job i Danmark

Regeringen bør fjerne besværlige regler, der bremser syriske flygtninge med en ingeniøruddannelse i at komme ud i virksomhederne og arbejde, mener FRI
Skulle der være ingeniører blandt de syriske flygtninge, der i disse dage vandrer ind over Danmarks grænser, så bør de have hurtigere og mere enkel adgang til det danske arbejdsmarked.

Sådan lyder forslaget fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Argumentet lyder, at manglen på ingeniører i Danmark er en daglig udfordring for foreningen, og at de arbejdsparate flygtninges vej mod arbejdsmarkedet derfor ikke skal bremses af besværlige danske regler.

”Det er vores indtryk, at mange af især de syriske flygtninge, der er ankommet til Danmark, er højtuddannede, og at ingeniørerne kommer fra gode polytekniske universiteter. Hvis vi kan hjælpe dem med et arbejde og ad den vej give dem en god begyndelse her i Danmark - samtidig med at de rådgivende virksomheder kan få besat nogle af de mange ledige stillinger - så vil det være et godt match,” siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI.

International branche

Han opfordrer derfor regeringen til at fjerne de eventuelle barrierer, der er, for at få flygtninge i arbejde, eventuelt ved at speede asylprocessen op, så virksomheder og flygtninge kan koncentrere sig om de konkrete opgaver og projekter.

”Den danske rådgivende ingeniørbranche er en international branche, hvor mange virksomheder samarbejder med mennesker fra mange forskellige kulturer og har folk ansat fra det meste af verden. Allerede i dag er cirka 10 procent af branchens medarbejdere i Danmark ikke-danske statsborgere, og det er derfor min vurdering, at virksomhederne også vil være gode til at tackle eventuelle kulturbarrierer, som de måtte støde på, hvis de ansætter syriske flygtninge og asylansøgere”, siger Henrik Garver.

Også Dansk Byggeri opfordrede i går i Børsen regeringen til at rydde regler af vejen, der bremser flygtninge i at komme i arbejde.

Hos Håndværksrådet er man dog mere tilbageholdende med at blande sig i processen.

”Os erhvervsorganisationer gør bedst i at efterlade det til myndigheder og det politiske system. Erhvervslivets rolle må komme på et senere tidspunkt. Vi skal ikke stå på sidelinjen og lokke med jobtilbud lige nu. Det er ikke rettidigt og forstyrrer bare”, siger Frank Korsholm, afdelingschef i Håndværksrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345