23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

HELSINGØR: Helsingør Byråd har frigivet et rammebeløb på 300.000 kroner til udarbejdelse af skitseprojekt for en rundkørsel på Sauntevej.

Rundkørslen skal ligge ved skæringen Sauntevej/Toftemosevej som indkørsel til det nye plejehjem i Hornbæk.

Skitseprojektet for rundkørslen skal udføres i juli og august 2015, da skitseprojektet for rundkørslen skal indgå i arbejdet med at udarbejde lokalplan for plejehjemmet, herunder at opgøre det specifikke arealbehov for rundkørsel og tilhørende vejanlæg.

Center for Teknik, Miljø og Klima planlægger at etablere vejanlæg og rundkørsel, inden selve byggeprocessen går i gang.

REGION SJÆLLAND

NYKØBING F: Center for Park, Vej og Ejendomme i Guldborgsund Kommune har besluttet at etablere yderligere 15 skrå parkeringsbåse i H. P. Jensensgade.

ODSHERRED: Odsherred Byråd har besluttet at indgå en frivillig aftale med en lodsejer i forbindelse med skabelsen af en vandresti fra Dragsholm Slot i syd til Lumsås i nord.

Gennemførslen af stien er forsinket med cirka et år, blandt andet fordi lodsejerforhandlingerne har trukket ud. Det er foregået i håbet om at opnå den bedste stitracé, samtidigt med at de berørte lodsejere blev forsøgt behandlet bedst muligt og mest lempeligt. Nu er der dog udsigt til, at de sidste aftaler kommer i hus, og Højderygstien forventes at kunne indvies i sidste halvdel af tredje kvartal 2015.

Der kommer tre mio. kroner til projektet fra Realdaniafondens kampagne ”Stedet tæller”. Odsherred Kommune bidrager selv med 1,5 mio. kroner.

KALUNDBORG: Kalundborg Kommunalbestyrelse frigav 523.000 kroner til brovedligeholdelse forleden.

Det foreslås, at en del af pengene anvendes til eventuel budgetoverskridelse i forhold til de i 2014 igangsatte projekter, herunder ekstra fundering af bro nr. 9.

Desuden forslås nogle af pengene brugt på renovering af gelænder og autoværn på en gammel jernbanebro over Værslevstien.

Det foreslås herudover, at anlægsbevillingen for 2015 anvendes til igangsætning af særeftersyn af en række broer, som der er peget på i en statusrapport fra det broeftersyn, der blev gennemført sidste år.

REGION SYDDANMARK

VEJEN: Banedanmark har igangsat en renovering af jernbanebroen i Nørregade/Søndergade og perrontunnelen ved Vejen Station. Arbejdet forventes afsluttet primo september 2015.

Vejen Kommune har i 2013 vedtaget ’Principper for særlige vejrum’, hvor kunstbelysning af underføringer er et af tre indsatsområder. Underføringen ved Nørregade/Søndergade er i den forbindelse vigtig, da den forbinder byens hovedgade og handelsstrøg.

Teknik & Miljø har på den baggrund været i en dialog med Banedanmark om muligheden for maling af tunnelen i indbydende farver og etablering af lyskunst i underføringen af jernbanebroen i Nørregade/Søndergade. Banedanmark har oplyst, at det igangværende arbejde alene omhandler reparation af konstruktionerne, og at der ikke vil blive foretaget en efterbehandling i form af overfladebehandling.

Vejen Byråd besluttede på sit seneste møde, at der kan bruges 450.000 kroner på overfladebehandling, mens der ikke blev bevilget penge til lyskunst.

HADERSLEV: Ifølge Haderslev Kommunes spildevandsplan skulle Ørby kloakeres offentlig i 2014, men en borgergruppe i Ørby ville i stedet for gerne etablere et fælles privat spildevandsanlæg, og Ørby Spildevandslaug blev stiftet. Spildevandslauget har nu fået udarbejdet et projekt for håndteringen af spildevandet fra Ørby og sommerhusområdet ved Ørby Strand. Projektet omfatter etablering af spildevandsledninger og et beplantet filteranlæg, hvor det rensede spildevand afledes til et nedsivningsanlæg.

Teknik og Miljø i Hader­slev Kommune har gennemgået projektet og vurderer, at projektet er miljømæssigt forsvarligt.

Erhvervs- og Borgerservice, Teknik og Miljø, indstiller til Udvalget for Plan og Miljø, der har sagen til behandling den 29. juni, at udvalget tilkendegiver, om etableringen af et fælles privat spildevandsanlæg ved Ørby kan godkendes.

KOLDING: Kolding Byråd har bevilget 2,6 mio. kroner til etablering af lys på løbe- og cykelruter i Dalby/Skartved.

Der skal etableres lys på cykelsti langs Skamlingvejen fra der, hvor det stopper i dag, og ud til rundkørslen ved Skartved, hvilket er beregnet til 580.000 kroner. Desuden skal etableres grussti i nordsiden af Idyl mellem rundkørslen ved Skartved og Ankerhusvej samt etableres lys. Anlægsudgifterne hertil er beregnet til lige knap to mio. kroner sammenlagt.

REGION MIDTJYLLAND

SVENSTRUP: Favrskov Byråd har godkendt forslag til Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013.

Tillægget indeholder et nyt kloakopland i Svenstrup, der hermed kan kloakeres, hvilket er aktuelt i forbindelse med udbygning af virksomheden Cube Design.

Svenstrup er i dag hovedsagelig fælleskloakeret. Der er ikke planlagt separatkloakering i perioden 2013-2020, men byen forventes separatkloakeret på langt sigt. Det nye opland udføres derfor som separatsystem.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125