23948sdkhjf

Arkitekt går i oldefars fodspor

Arkitekt Dorte Mandrup vinder renoveringsopgaven af sin oldefars Kvarterhus i Kgs. Enghave. Hendes projekt er en god løsning på en kompliceret opgave lyder det fra dommerne
Dorte Mandrup Arkitekter har vundet konkurrencen om renoveringen af det gamle Kvarterhus i Kgs. Enghave, så der efter planen bliver skabt et nyt samlingssted i Sydhavnen i København.

Ikke alene vinder Dorte Mandrup Arkitekter konkurrencen, man kan også sige, at det bliver i familien. Det er nemlig hendes oldefar, Christian Emil Mandrup-Poulsen (1865-1952, red.), som har tegnet det eksisterende hus, der skal renoveres.

Et forynget udtryk

Det nye kvarterhus skal i højere grad engagere en bred skare af bydelens beboere igennem et forynget og aktivt udtryk.

“Udover, at det selvfølgelig er sjovt at gå i min oldefars fodspor, er jeg også glad for, at Københavns Kommune, Realdania og AKB vælger os. Jeg ser det som en anerkendelse af den grundighed, vi arbejder med, når vi skal finde frem til den bedste løsning i disse ofte komplekse sager. Vi har fokus på at skabe maksimal værdi for både borgere og bydel”, siger Dorte Mandrup, der ifølge en pressemeddelelse har søgt arkitektonisk originalitet i sit projekt.

En logisk indretning

“Vinderprojektet giver en rigtig god løsning på en i øvrigt meget kompliceret opgave. Det er lykkedes at skabe en mere tilgængelig og logisk indretning af huset, samtidig med, at man med respekt for de mange bevaringskvaliteter også har turdet udfordre husets arkitektur”, siger Lars Autrup, som repræsenterer bedømmelsesudvalget for Realdania.

Den nye arkitektoniske helhed søger at give et signal om husets mange fremtidige tilbud, og opfordrer til fællesskab på tværs af bydelens forskellige brugergrupper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141