23948sdkhjf

Vinduesglas får ny funktion som tagisolering

Brabrand Boligforening og MT Højgaard genbruger gamle vinduesruder i tagisoleringen
Den "grønne tanke" udfolder sig på alternativ vis i forbindelse med en større renovering af bebyggelsen Skovgårdsparken i Brabrand ved Århus. Skovgårdsparkens ni boligblokke med 256 boliger får blandt andet nyt tag og skal samtidig energioptimeres, så de opfylder kravene til energiklasse 2015, og Brabrand Boligforening og MT Højgaard har i den forbindelse valgt at tage glasset fra de gamle vinduesruder ud af rammerne og sende det til Isover, hvor det bliver forarbejdet til glasuld.

Arbejdet er aktuelt godt i gang, og de første to boligblokke har nu fået et færdigrenoveret tag. Til tagrenoveringen er der anvendt 300-400 mm kileopbygget tagisolering fra Isover.

Undgår dyrt deponi

- Det er et godt og stabilt isoleringsmateriale, og da boligforeningen især har lagt vægt på, at alt i forbindelse med renoveringen er valgt ud fra en miljømæssig profil, har man også villet undgå, at de gamle vinduer bliver kørt på deponi. Derfor har man også valgt glasuld fremfor stenuld, siger projektchef Bjarne Kamp fra MT Højgaard.

MT Højgaard samarbejder med et nedrivningsfirma, som har stået for at afmontere de gamle vinduer og sørget for, at glasset er kommet frem til Vamdrup, hvor Isovers fabrik ligger.

Boligforeningen får ingen ekstra omkostninger ved at vælge genbrugsløsningen, men får derimod ifølge Bjarne Kamp en bæredygtig og miljøvenlig isolering.

Når fabrikken fremstiller glasuld, indgår der 75-80 procent genbrugsglas. Det er både glas, der tages ud af vinduer i forbindelse med nedrivning, samt affald fra produktion af nyt glas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094