23948sdkhjf

Genanvendelse og cirkulær økonomi: WUPPI i Teknik og Miljø

| Medlemsnyhed | Indrykket af WUPPI A|S

Teknik & Miljø nr. 9 bringer en artikel, der redegør for WUPPIs landsdækkende indsamlingsordning for genanvendelse af byggeaffald af hård PVC. Afsættet er regeringens nye strategi for cirkulær økonomi

Tidligere på efteråret lancerede regeringen ”Strategi for cirkulær økonomi – Mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse”, der opstiller en række bud på, hvordan indsamling og genanvendelse af vores ressourcer gavner miljøet – og samtidig er en god forretning for både private virksomheder og samfundet.

”Cirkulær økonomi handler om at gøre væksten bæredygtig. At bruge vores naturressourcer og designe vores produkter på en måde, så råvarer, der er udvundet, bruges så fornuftigt og så mange gange som muligt. Og ikke ender på en losseplads, men i et nyt produkt.” , fremgår det blandt andet af strategien.

Kæmpe potentiale for genanvendelse i bygge- og anlægssektoren
Som individer kan vi alle bidrage til en mere bæredygtig samfundsudvikling ved at ændre vores vaner. Men for at det for alvor skal rykke, er det afgørende, at virksomhederne også arbejder for at blive mere bæredygtige. Cirkulær økonomi inden for byggeriet er et af de oplagte steder at tage fat. Byggeriet er ikke blot en af Danmarks største brancher, når man kigger på antallet af beskæftigede og omsætning; produktionen af og energiforbruget i vores bygninger har også en markant indflydelse på det samlede CO2 udslip. Plastmaterialer i form af PVC er blandt de mest anvendte materialer i byggeriet. Rør, fittings, tagplader og tagrender har vi brugt i årtier, ligesom paneler, lister, gulve, vinduer og afdækninger af PVC er meget udbredte i dansk byggeri.

WUPPI indsamler og genanvender PVC
I forhold til regeringens nye strategi for cirkulær økonomi er de miljømæssige fordele ved anvendelse af hård PVC i byggeriet direkte afhængige af, om det er muligt at indsamle og genanvende PVC-affaldet, når bygningerne har udtjent deres funktion. De seneste 20 år har det været muligt takket være WUPPI, som er PVC-branchens fælles initiativ for indsamling og genanvendelse af hårdt PVC-byggeaffald.

I de senere år har den offentlige debat om plast og miljø nået nye højder, og der er opstået en stærk bevidsthed om, at plastaffald udgør et stigende problem for miljøet. Men vi kommer ikke til at leve i en verden uden plastprodukter, og mange PVC-produkter er det bedste alternativ indenfor en lang række områder. Det handler om at sikre, at de plastprodukter, vi anvender, indgår i et bæredygtigt kredsløb, og at vi passer ordentligt på den ressource, plast i virkeligheden er. WUPPI er et bud på, hvordan man håndterer byggeriets hårde PVC-affald på en facon, der naturligt indskriver sig i regeringens strategi for cirkulær økonomi.

Ovenstående er en forkortet udgave af ”PVC-branchen genanvender byggeaffald”, der er publiceret i Teknik & Miljø nr. 09 / 2018. Artiklen er skrevet af Knud Jensen, WUPPIs direktør.

Besøg WUPPIs hjemmeside, hvorfra du kan downloade artiklen fra Teknik & Miljø.

Medlemsnyhed

Indrykket af
WUPPI A|S

Havmosevej 13
8600 Silkeborg
Danmark
WUPPI A|S

Send til en kollega

0.106