23948sdkhjf

Bag om Ajcon Project

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Ajcon Project er en meget vigtig del af Ajcon, der med stor ekspertise står for at lægge grundstenene i alle Ajcon-byggerier. Bliv klogere på hvilken rolle afdelingen spiller her.

Ajcon Project er en særskilt division i Ajcon, hvis opgave er at projektere alle Ajcon-byggeprojekter. Afdelingen er derfor en meget vigtig del af virksomheden, da det er her fundamentet for alle byggerier lægges.

Et vigtigt forarbejde
Når en ny opgave lander hos Ajcon, er det Ajcon Project, der har ansvaret for hele den indledende proces, der ligger forud for selve byggeriet. Ajcon Project står for at undersøge, hvad der praktisk og lovmæssigt kan lade sig gøre samt for at tegne og beregne, hvordan bygningerne skal konstrueres, så de både opfylder kundens ønsker – og samtidig overholder alle gældende regler for byggegrunden og selve byggeriet. Afdelingen er derfor ofte i direkte i dialog med bygge- og brandmyndigheder for sikre, at alt er godkendt forud for byggeprocessen, således at den kan forløbe så gnidningsfrit som muligt. 

Teamet bag hvert projekt
Hvert byggeprojekt har et Ajcon Project-team tilknyttet. Det består typisk af en ingeniør, der har ansvaret for at dimensionere projektet, en bygningskonstruktør, der har den faglige og tekniske knowhow, og en teknisk assistent, der står for at tegne og assistere hele processen.

For afdelingslederen af Ajcon Project, Michael Merrild, er sammenspillet mellem disse kompetencer altafgørende, ”Hver person i teamet bidrager med en helt særlig ekspertise til arbejdsprocessen. Det er enormt vigtigt, så vi altid kommer frem til den mest rentable løsning for bygherren,” forklarer han. ”Med mange års erfaring er vi i vores Ajcon Project-teams rigtig gode til at analysere de opgaver, vi bliver stillet overfor, så vi skaber det bedst mulige resultat - hver gang.”

Next step
Når tegningerne er udarbejdet og godkendt af relevante myndigheder og af bygherren, sendes de ud til de udførende parter; det vil sige tømrer, murere og alle andre involveret i byggeprojektet. Det er også her, den ansvarlige entrepriseleder i Ajcon kan begynde at udarbejde projektplanen for byggeriet.

Vigtigheden af visualiseringerne
Der findes forskellige typer af projektvisualiseringer, som kan udarbejdes for at give en så præcis skildring af byggeprojektet som muligt. Der opereres her med snit-, facade- og plantegninger, der hver især kan bidrage med en særlig vinkel og vigtige detaljer for projektet.

Ofte er der på et tidligt stadie behov for visualiseringer af projektet. Dels for at bygherren kan få en fornemmelse af, hvilket resultat der kan skabes – dels for at de relevante myndigheder skal kunne give godkendelse til byggeriet. Det kan eksempelvis være, at byggeriet kræver dispensation fra gældende regler for byggehøjde eller støjniveau. Så illustrerer Ajcon Project-teamet, hvordan der tages højde for dette i byggeriet, så myndighederne har en konkret løsning at forholde sig til.

I nogle projekter er det en ekstern arkitekt, der står for at lave tegningerne. I disse tilfælde kan Ajcon Project ligeledes byde ind med vigtig knowhow i forhold til, hvad der kan lade sig gøre konstruktionsmæssigt.

Har du et kommende byggeri, vi skal hjælpe dig med at projektere?
Kontakt os og hør nærmere!

Tlf: 75 85 84 66
E-mail: entreprise@ajcon.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Hjulmagervej 8
7100 Vejle
Danmark
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.157