23948sdkhjf

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S rådgiver på helhedsrenovering i Vollsmose

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S er rådgiver for Erik Arkitekter og FAB omkring helhedsrenovering af Fyrreparken i Vollsmose.

Projektet på næsten en halv milliard kr. omfatter både genhusning og en gennemgribende renovering af 8 boligblokke med i alt 504 lejligheder samt udenoms arealer. Ønsket er at bremse ghettodannelse.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN en erfaren rådgiver
 
Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN har stor erfaring med helhedsplaner. Renoveringen af Rosenhøj i Aarhus, som forløb over 4 år blev præmieret med RENOVERS pris for Danmarks bedste almene renovering og har omfattet mange af de samme elementer, som i Fyrreparken.
 
Gennemgribende renovering
 
Renoveringen er gennemgribende, og der skal udføres partielle nedrivninger af etager og gennembrydninger af boligblokke. Der etableres sammenhængende lys igennem lejlighederne og adgangsvejene optimeres med elevatorer. Køkkener og badeværelser totalrenoveres mv.
 
Beboerinddragelse i alle faser
 
Beboerne har haft stor indflydelse på byggeriet fra starten. Helhedsplanen er godkendt af dem, og de inddrages i forbindelse med udformning af udenoms arealer, hvor renoveringen skal skabe et imødekommende og indbydende miljø omkring boligblokkene. De inddrages også i forbindelse med valg af materialer og fliser til køkkener og badeværelser, som giver et ejerskab til forandringen.
 
Vollsmose et prestigeprojekt
 
Vollsmose blev opført i slutningen af 1960’erne som et prestigeprojekt for montagebyggeri i den almennyttige sektor. Fyrreparken er den ene af 3 parker i området, som er karakteriseret ved flotte landskabskvaliteter med mosen, der ligger uberørt i midten og Odense Å og ådal, der tangerer Vollsmose mod øst og syd. Bygningsmæssigt har Vollsmose en høj arkitektonisk kvalitet med stramme linjer, der spiller op mod det store landskab. Der har været en tendens til ghettodannelse de senere år, som nu skal bremses.
 
 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Ceresbyen 75, 4.
8000 Aarhus C
Danmark
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Send til en kollega

0.102