23948sdkhjf

Videreuddannelse i Universelt Design og tilgængelighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Statens Byggeforskningsinstitut

Universelt design er en måde til at højne det arkitektoniske niveau og se på byggeri i et nyt perspektiv, der inkluderer alle mennesker på tværs af funktionsevne, alder, køn og kultur.

Med masteruddannelsen bliver du en af Nordens første specialister i universelt design og tilgængelighed i byggeriet. Et område, som har stigende politisk bevågenhed i bl.a. Danmark, Norge, Sverige og Storbritannien, hvor de nationale bygningsreglementer stiller krav om tilgængelighed og universelt design. 

Universelt design og tilgængelighed handler om, at vi alle skal have mulighed for at deltage på lige fod i det offentlige rum, uanset hvor i livet vi befinder os – om vi er børn, ældre eller forældre med barnevogn, har benet midlertidigt i gips, bruger kørestol til daglig eller har nedsat syn eller hørelse. Det handler om ligeværdighed og trivsel for alle – noget, som i stigende grad anerkendes som en fundamental kvalitet ved ethvert byggeri.

Universelt design og tilgængelighed er en faglig udfordring og et ansvar, som naturligt påhviler byggeriets forskellige parter, både artkitekter, bygherrer, rådgivere, sagsbehandlere og udførende. Med masteruddannelsen får du viden og metoder til at designe og implementere løsninger, der imødekommer forskellige brugerbehov uden at gå på kompromis med den arkitektoniske kvalitet.

Uddannelsen foregår i København og er tilrettelagt, så det er muligt at gennemføre den ved siden af et fuldtidsarbejde. Enten som to års koncentreret halvtidsstudium eller som moduler fordelt over længere tid, dog maksimalt seks år. For at blive optaget på efteruddannelsen skal du have en relevant videregående uddannelse som fx arkitekt, bygningsingeniør, bygningskonstruktør, landsskabsarkitekt eller ergoterapeut og derudover mindst to års relevant erhvervserfaring. 

Læs mere om Masteruddannelsen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Statens Byggeforskningsinstitut

A.C. Meyers Vænge 15
2450 København SV
Danmark
Statens Byggeforskningsinstitut

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.129