23948sdkhjf

Forebygge skimmel, svamp, insekter – hvorfor, hvornår???

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protox ApS

Hvornår giver det mening at forebygge problemer med skimmel, trænedbrydende svampe og trænedbrydende insekter og hvordan kan man gøre det ?

”Det er bedre at forebygge end at helbredde” – en gammel, men evigtgyldig sandhed.
 
Det gælder også i byggeriet, men hvornår er det tiden at forebygge og hvornår skal man bare håbe det bedste eller løbe sin vej?
 
Der er en række konstruktioner, hvor man allerede ved byggeriet kan forudse, at der vil komme problemer og hvor en forebyggende behandling vil vise sig at være en rigtig god investering.
 
Et eksempel er ”kolde” tage af krydsfinér med tagpap ovenpå, der er en næsten 100% sikker garanti for, at der vil komme skimmelvækst, og mange problemer kan undgås ved en forebyggende behandling med Protox Akvagrund.
 
Et andet eksempel er de efterhånden velkendte problemer med MGO plader, der efterlader en underliggende trækonstruktion opfugtet med en stærk – og fugtsugende – saltopløsning. Her vil det være højrisikabelt IKKE at forebygge skimmel og trænedbrydende svamp med en forebyggende behandling med Protox Svamp inden konstruktionen lukkes efter udskiftning af MGO pladerne.
 
Så generelt bør man tænke ”worst case scenariet” ind i sin plan for bygningen/byggeriet.
 
Er der fare for opfugtning af materialer til over 75% RF (det svarer for træmaterialer til over 15 % træfugt), og vil denne fugtbelastning varer udover nogle få uger ved en temperatur på over 5 oC, så er der en MEGET stor risiko for skimmelvækst, og så vil det være en rigtig god ide at lave en forebyggende behandling med Protox Skimmel, Protox Akvagrund eller Protox Svamp.
 
Er der områder hvor man kan forudse en mulig opfugtning af træ til 18-20% eller derover, så vil der være en til vished grænsende sandsynlighed for angreb af trænedbrydende svampe og insekter, og så skal man foretage en forebyggende behandling med Protox Svamp, Protox Akvagrund og/eller Protox Insekt.
 
Ligeledes vil det være sund fornuft at give en forebyggende behandling mod f.eks. trænedbrydende insekter i områder, hvor der er konstateret angreb, og hvor man derfor udskifter dele af konstruktionen.
 
Du er altid velkommen på vores hjemmeside www.protox.dk, eller du kan sende os en mail eller kontakte os via telefon for en snak om muligheder ikke bare for at løse problemerne NÅR skaden er sket, men også for en snak om muligheder for at forebygge at skaden sker.
 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protox ApS

Fabriksvej 19
6000 Kolding
Danmark
Protox ApS

Billeder & videoer

IMG_7980

Send til en kollega

0.118