23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stort tillykke til The Silo i Nordhavnen med prisen som danske mestre i bygningsrenovering

Årets prisuddeling blandt de bedste renoveringsprojekter i Danmark er endnu engang blevet uddelt, hvor The Silo i Nordhavnen løb med vinderprisen samt publikums hyldest, på trods af et tæt kapløb blandt de 6 nominerede.

The Silo – en ambitiøs transformering

I Nordhavn i København er en gammel DLG-kornsilo fra 1962 blevet transformeret til 38 lejligheder, en restaurant i en ny tilbygning på toppen og et offentligt tilgængelige rum i stueetagen – en transformation, der sikrede det nu omtalte ’The Silo’ titlen som Danmarks bedste renovering. Renoveringen stod klar i 2017.

Selvom siloen forud for renoveringen stod tom og ubrugt, var den ikke uden kendetegn. Med sin højde og den kendte graffiti ’Hva drikker Mølr’ har bygningen altid været et vartegn på Nordhavnen, og dette er uændret på trods af den signifikante transformation. Betonbygningen er bevaret og er blevet beklædt med specialdesignede facadeelementer af galvaniseret stål, der skaber et perfekt samspil med den rå beton. Ligeledes er altaner, isolering, døre og vinduer integreret i facadeelementerne.

Netop dette unikke samspil mellem det rå og det moderne ligger til grund for, at The Silo endte som årets vinder af RENOVER prisen.

”The Silo er et fornemt eksempel på en ambitiøs transformering fra havneerhverv til attraktive, eksklusive boliger” - Gøsta Knudsen

Selvom byggeriet kun har stået færdig siden 2017, er dette ikke den første pris byggeriet har modtaget. Det anerkendte internationale magasin Architizer har nemlig tildelt arkitekterne bag renoveringen, Cobe, en A+Award for ’Best Project of the Year’ i 2018 for den forladte kornsilo, der nu har fået nyt liv i den opblomstrende bydel.

RENOVER prisen – hvad er det egentlig for noget?  

RENOVER prisen blev stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond tilbage i 2013. Prisen bliver uddelt hvert år, hvor vinderen modtager 100.000 kroner som belønning. RENOVER prisen har det formål at fremhæve forbilledlig renovering til inspiration og derved sætte større fokus på renovering generelt.

I dag fylder renovering mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, dog er det i langt større grad nybyggerier, som bliver belønnet med priser – og det er netop dette RENOVER prisen ønsker at ændre. Som det bliver nævnt af Realdania: ”Faktum er, at god renovering ikke blot forlænger levetiden for bygninger; det har også en positiv betydning for både livskvaliteten, klimaet og samfundsøkonomien.”

Hvad kræver det så for at vinde sådan en pris?

For at et renoveringsprojekt kan blive nomineret til en sådan pris, har nomineringsudvalget opstillet syv kriterier, som alle skal være opfyldt:

  • Eksempelværdi
  • Energikrav og bæredygtighed
  • Samarbejde
  • Brugskvalitet
  • Bidrag til omgivelser
  • Økonomi og værdiforøgelse
  • Udførelseskvalitet

Til dette års prisuddeling vurderede nomineringsudvalget i alt 182 projekter i forhold til de syv kriterier, hvoraf 6 projekter blev nomineret til prisen – og i sidste ende var det The Silo der fik titlen som danske mestre i ejendomsrenovering og de 100.000 kr..

RIB ønsker alle nominerede stort tillykke

Vi hos RIB er stolte af at kunne kalde os samarbejdspartner på vinderprojektet The Silo, hvor Byggeweb Capture har været anvendt i processen. Ligeledes er vi stolte af, at Byggeweb Capture, Byggeweb Projekt, Byggeweb Udbud har været anvendt til størstedelen af de resterende nominerede projekter. Byggewebs IKT-værktøjer understøtter processerne i byggeriet, og effektiviserer den digitaliserede byggeproces.

RIB Software | North, Central & Eastern Europe
Ryesgade 19C
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25126475
P nummer: 1007335446

Kontaktperson

Send til en kollega

0.11