23948sdkhjf

Æstetisk, beskyttende belægning i Z-Husets parkeringskælder

| Medlemsnyhed | Indrykket af BASF A/S

Ved bygningen af parkeringskælderen under Z-Huset i Århus blev der valgt en flot men også beskyttende og robust MasterSeal Traffic belægning

Prestigebyggeriet Z-Huset ligger nær den gamle lystbådehavn i Århus med fantastisk udsigt over Århus Bugt og nær ved både by og Riis Skov. Byggeriet rummer ca. 24.000 m2 til private boliger og et stort underjordisk parkeringshus i 2 etager.

Udfordring: skab et slidstærkt men også lyst og flot parkeringdæk
Der var først og fremmest et ønske om, at der skulle skabes en æstetisk flot og behagelig, lys parkeringskælder. Dette skulle kombineres med mere funktionnelle krav, såsom en slidstærk belægning som kunne modstå den hårde belastning fra meget trafik. Belægningen skulle også beskytte betonunderlaget mod kemiske påvirkninger fra vejsalte, olie- og benzin mv. Idet der var risiko for opstigende fugt, var det vigtigt at der blev indlagt en fugtspærre på underlaget.

Sikkerheden for både gående, cyklende og kørende var vigtig. P-kælderen skulle være lys, og overfladerne skridsikre. Endvidere ønskede bygherrerne en belægning, der kan rengøres med en almindelig gulvvaskemaskine af hensyn til både miljøet og de løbende vedligeholdelsesomkostninger.

Fugtspærre og beskyttende belægning
Kravene til belægningen i det nye parkeringsanlæg kunne ikke opfyldes med et råt betongulv, hverken med hensyn til de æstetiske eller de funktionelle krav. I stedet valgte RM Coating i samarbejde med rådgiverne og Master Builders Solutions specialisterne, at der først skulle laves fugtspærre med MasterTop P 621 og derpå udlægges belægningssystemet MasterSeal Traffic 2260.

MasterSeal Traffic 2260 er udviklet specielt til brug på mellemdæk og ramper. Det er en robust kunststofbelægning, som giver god beskyttelse af betonunderlaget mod slitage, vejrpåvirkninger og kemikalier, såsom olie, brændstof og vejsalte.

Skridsikkert og flot

Belægningen er skridsikker, hvilket bidrager til øget sikkerhed i p-huset, ikke mindst på ramperne.

Endelig blev belægningen udført i udvalgte farver, hvilket muliggjorde den funktionelle optegning af parkeringsbåse og kørearealer uden at gå på kompromis med ønsket om et flot,
æstetisk udseende.

Læs mere om projektet

Medlemsnyhed

Indrykket af
BASF A/S

Hallandsvej 1
6230 Rødekro
Danmark
BASF A/S

Send til en kollega

0.2