23948sdkhjf

Danmarks hurtigste facadelukning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Schüco Denmark ApS

Når opgaven lyder på at lukke ca. 2400 m2 facade på rekordtid, skal der tænkes alternativt.

Denne udfordring tog Tarpgaard A/S dog imod med et åbent sind, da de vandt projektet for FOSS i Hillerød. Den hurtigt voksende virksomhed, FOSS, skulle opføre en ny tilbygning på 10.000 m2, hvor klimaskærmen arkitektonisk skulle passe perfekt til de eksisterende bygninger. Som også Dan Møller, projektleder ved 5e-Byg pointerer: "Vi har haft fornøjelsen af at udføre Fic 2 som er 2. etape på kontorbyggeriet Foss i Hillerød. Tarpgaard har fået udviklet et rigtig godt system til komplette facadelukninger med stenbeklædning. Systemet er økonomisk attraktivt, i god kvalitet og giver os et hurtigt lukket hus, og er derfor et rigtigt godt alternativ til øvrige facadeelementsystemer."

Tænkt ud af boksen

Baseret på Schüco FWS 60.HI har Tarpgaard A/S til projektet udviklet et elementfacadesystem (unitised) i aluminium.  Systemet består af etagehøje elementer på 12 x 3 meter, som er præfabrikeret på fabrikken i Fredericia og efterfølgende fragtet til byggepladsen i Hillerød for at blive monteret på rekordtid. Hver sending, som blev læsset i ét løft hos Tarpgaard, var på 500-600 m2. På byggepladsen i Hillerød er hvert enkelt element, som vejer ca. 600 kg uden glas og fyldning, blevet kranet op på plads i facaden. Montagen af de 500-600 m2 har taget ca. 3 timer. Efter montagen af glaselementerne er blændfelterne beklædt med travetin. Da lukningen er gået så hurtigt er omkostninger holdt på et lavere niveau end ved en traditionel stick facade. Ud over facaden har Tarpgaard også leveret 550 m2 glastag, som er produceret i Schüco FWS 50.HI på samme måde som den lodrette glasfacade. Tarpgaard er bestemt ikke afvisende for at gentage successen med systemet: ”Systemet er udviklet specielt til FOSS i denne omgang, men vil sagtens kunne anvendes på lignende projekter af denne størrelse eller større”, udtaler projektleder Morten Landry.

 

Effektive elementer

Når man arbejder med at lukke byggeprojekter på denne måde, opnår man mange fordele. Elementerne produceres i et kontrolleret miljø og udsættes ikke for vejr og byggepladsens andre påvirkninger. På den måde undgår man de fejl, der af og til opstår i et hektisk miljø. Omkostningerne for bygningens facade kan således også holdes nede. Area Sales Manager ved Schüco, Carsten Johannsen, er ikke i tvivl om, at Tarpgaard har opnået et meget tilfredsstillende resultat: ”Pga. en højere grad af præfabrikation end ved en almindelig produktion af stick facade er facadens kvalitet helt i top”. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Schüco Denmark ApS

Stamholmen 157,3
2650 Hvidovre
Danmark
Schüco Denmark ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.156