23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danmark først med nye profilrør med mere sikkert greb

Det første europæiske eksemplar af en maskine, der kan omforme glatte rør til profilrør med langt bedre greb, er blevet installeret hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller. De såkaldte KAG-rør kan blandt andet bruges til rækværk og gelændere

Danmark er det første land i Europa, som kan fremstille metalrør med et avanceret og nyskabende profil. Det er resultatet af et samarbejde mellem den australske producent AcuSafe, den europæiske repræsentant Acurail samt stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller.

Maskinen, der gør det muligt at omforme traditionelle, glatte rør i stål, rustfrit stål, messing, kobber og aluminium til rør med et særligt snoet profil, såkaldte KAG-rør, er netop installeret hos Lemvigh-Müller. Den er den første af sin art i Europa.

Giver bedre arbejdssikkerhed
KAG-profileringen tilfører ved hjælp af valser almindelige glatte rør spiralformede indtrykninger, så overfladen minder lidt om snoet reb. Det resulterer i nogle helt særlige egenskaber i forhold til arbejdssikkerhed, som Lemvigh-Müller i første omgang fokuserer på.

”Arbejdssikkerhed er et centralt aspekt inden for sektorer som offshore, byggeri, procesindustri og søfart, og glid eller fald er årsag til mange arbejdsuheld og -ulykker. Derfor efterspørger vores kunder produkter og løsninger, der kan forhindre eller minimere glid og fald, og vi er glade for nu at kunne tilbyde endnu et produkt, der kan bidrage til højere arbejdssikkerhed,” siger John Serup Jensen, produktspecialist i rør og blankt stål hos Lemvigh-Müller.

KAG-profileringen forbedrer grebet med 80 procent i forhold til almindelige, glatte rør, når overfladen er fugtig eller våd, for eksempel udendørs eller i produktionsmiljøer hvor der forekommer kondens. Under almindelige tørre forhold forbedres grebet med 160 procent og ved fedtet eller olieret overflade forbedres grebet med hele 300 procent sammenlignet med glatte rør.

Erstatter glatte rør
Det gør KAG-profilerede rør oplagte til rækværk og gelændere, ikke mindst fordi de både kan erstatte glatte rør i eksisterende rækværk- og gelænderkonstruktioner og implementeres i nye projekter, hvor de forbedrer sikkerheden uden at tegninger eller konstruktioner skal laves om. Det mener Torben Pedersen, der er medindehaver af Acurail og både har besøgt den australske producent og set en række praktiske eksempler på anvendelse af KAG-profilerede rør.

”Med KAG-rør bliver det let at etablere gelændere, rækværk og gribehåndtag med langt bedre sikkerhedsegenskaber, vel at mærke uden at gøre konstruktionerne tungere eller mere komplicerede og med en meget beskeden meromkostning. Det ser man ikke ofte inden for sikkerhedsområdet,” siger han.

Torben Pedersen fremhæver også, at KAG-rør bevarer deres gribesikkerhed i modsætning til ikke-profilerede rør, der bliver mere og mere glatte, efterhånden som overfladen slides. Foruden søfart, byggeri og industri ser han oplagte anvendelsesmuligheder for KAG-rør i det offentlige miljø, for eksempel på metrostationer og i offentlige bygninger.

Klar til produktion
Lemvigh-Müller har allerede fået oplært de første operatører i sin stålafdeling i Randers, som nu skal i gang med at producere vareprøver.

John Serup Jensen forventer, at der især vil være interesse for at udføre KAG-profilering på rørdimensioner, som typisk anvendes til rækværk og gelændere, det vil sige ca. 30 til 50 mm. Men maskinen kan bearbejde rør helt op til 100 mm og ned til 19 mm. Det betyder, at KAG-profilerede rør også kan anvendes til en lang række dekorative, arkitektoniske og tekniske formål.

Der kan profileres i hele rørlængden – op til 6 meter – eller partielt, så de bearbejdede rør kan bukkes på sædvanlig vis.

 For mere information, kontakt:
John Serup Jensen, produktspecialist, Lemvigh-Müller | tlf: 3695 1047 | mobil: 2049 9305 | josj@lemu.dk

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Kontaktperson

KBP
Kim Betak Pedersen
Kommunikationsmedarbejder
kibp@lemu.dk

Send til en kollega

0.079