23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hitachi holder til kundernes mange forskellige opgaver

To Hitachi ZX225USCL-6 gravemaskiner er stærke nyheder i udlejerens alsidige udbud til bygge- og anlægssektoren.

Udlejning af maskiner – med eller uden fører – til bygge- og anlægsbranchen er omdrejningspunktet hos SKJ-Maskinudlejning ApS, som Søren K. Jensen etablerede i 1990 og stadig står i spidsen for. I dag med en maskinpark, der blandt andet omfatter 40 gravemaskiner.

Senest har virksomheden investeret i to nye Hitachi ZX225USLC-6 gravemaskiner, som med fast fører udfører mange forskellige opgaver. Da EFFEKT er med maskinfører Michael Johansen på job, gælder det en nedbrydningsopgave på Amager, hvor Bygma skal have fjernet nogle pavilloner:

Stærk maskine, der sparer meget brændstof
- Det er en stærk maskine, som er dejlig at køre. Jeg er skiftet fra en tilsvarende, 7-8 år gammel Hitachi med godt 10.000 timer på bagen. Man skulle dog ikke tro, at den havde kørt så meget. Det var ikke til at mærke.  

- Den nye maskine er behagelig i hydraulikken - er støjsvag - og så har jeg fået tingene på min måde. Med rotortilt, ekstra lys og krøjestop, så jeg kan køre ved en jernbane, når vi arbejder for M.J. Eriksson A/S på blandt andet strækningen fra Ringsted til København, forklarer Michael Johansen.

- En udlejningsmaskine kommer ud til mange forskellige opgaver, så den skal være alsidig. Ved nedbrydning har vi sortergrab og andet udstyr med. Samtidig kan jeg komme rundt alle steder med den her maskine, fordi bagenden er så kort. Det er en rigtig stor fordel.

Michael Johansen kan efter 3 ugers kørsel se, at brændstoføkonomien er blevet klart forbedret med skiftet til den nye maskine:

- I forhold til den gamle, der brugte 17-18 liter i timen, er forbruget nu nede på 11,5 liter. Og det er på de samme typer af opgaver, så det bliver til en stor besparelse i den sidste ende. Maskinen har kræfterne til at klare langt de fleste opgaver ved kørsel i Ecomode, hvor den bruger mindre brændstof. 

- Her i de første uger har solen skinnet konstant, og det har været meget varmt. Så er det skønt, at jeg bare kan lukke døren og vælge mit eget klima i kabinen.

Mange forskellige opgaver
Der er travlhed inden for bygge og anlæg. SKJ-Maskinudlejning ApS har maskiner og førere ude på mange forskellige opgaver:

- Det gælder alt lige fra byggegruber til vejanlæg og de stald- og boligbyggerier, som vi har gang i lige nu. Vi har også udført noget banebyggeri for M.J. Eriksson på timeløn, noget motorvejsarbejde og erhvervsbyggeri ved Køge, hvor vi stadig er. Samtidig stiger aktiviteten i boligbyggeriet, hvor vi laver udstykninger med grunde til nye huse. En ny fase i opsvingsperioden, siger Søren K. Jensen.

De to nye ZX225USLC-6 udlejes med fast fører:

- Michael og Jonas passer og plejer maskinerne, indtil de en dag skal skiftes. De er ’deres’ og de har været forbi H.P. Entreprenørmaskiner og følge klargøringen efter, at vi havde bestilt maskinerne. De har selv peget på Hitachi, og hvad maskinerne skal kunne. Så de går op i tingene, og det er dejligt.

Service holder maskinerne i topform
Det er vigtigt at holde alle maskiner i topform, og SKJ-Maskinudlejning ApS har både en servicemontør, der hele tiden kører rundt ude på pladserne, og en på værkstedet til at lave reparationer. Dertil kommer en smed på halv tid og en mekaniker, der laver biler – plus en vaskemand, der også kontrollerer maskinerne for skader eller andet.

– Inden næste udlejning skal alt være 100% i orden, fastslår Søren K. Jensen. – Service og klargøring af maskinerne betyder meget. Alt det tekniske skal fungere. Vinduerne skal være pudsede, og der må ikke være jord på maskinerne, så de står pæne og i orden. Det er processer, vi prioriterer højt for at gøre kunderne tilfredse. Og med over 40 maskiner er det rentabelt at have egne medarbejdere til disse opgaver.

–  Som maskinudlejer anskaffer jeg både nyt og brugt alt efter, hvor jeg ser behovet. Holdbarhed spiller en vigtig rolle, og omkring de 12.000 timer overvejer vi, om en maskine stadig er egnet til udlejning, for kunderne stiller store krav til materiellet. Det skal helst være nyt - de er glade for nye ting – og det er vi også!

Lang relation med H.P. Entreprenørmaskiner
SKJ-Maskinudlejning ApS har en lang relation med H.P. Entreprenørmaskiner, hvor Søren K. Jensen blev kunde i 1998:

–  Det første køb var en 5-tons gravemaskine, og siden er det blevet til mange flere. I dag har vi 8 Hitachi i maskinparken, og det er førervenlig kvalitet, der virker. 

–  Vi har et godt forhold til H.P. Entreprenørmaskiner. Søger man et svar, kan man få det, inden man går ud ad døren. Ikke nødvendigvis noget med at maile frem og tilbage i dagevis. Det betyder meget for mig.

Fakta om Hitachi ZX225USLC‑6
Hydraulisk gravemaskine
Normeret motoreffekt: 128,4 kW (ISO14396)
Arbejdsvægt: 24.700 – 28.500 kg
Skovl, ISO topmål: 0,51 – 1,20 m³

Se mere om maskinen på www.hpe-as.dk

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Tingbjergvej 10
4632 Bjæverskov
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59548115
P nummer: 1002099741

Send til en kollega

0.078