23948sdkhjf

Opførelse af nyt frysehus på Aarhus Havn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

For Lundsøe Køl & Frys skal Ajcon stå for opførelsen af et nyt frysehus på Aarhus Havn. Lundsøe Køl & Frys er en større virksomhed specialiseret i håndtering og lagerføring temperaturregulerede fødevarer for en lang række fødevareproducenter.

Byggeriet, der påbegyndes i oktober, kommer til at foregå i to etaper, hvoraf første etape startes op i oktober i år, mens den anden forventes påbegyndt i 2022.

 Første etape består i en totalentreprise på ca. 4.200 m2. Af dette areal kommer tre fjerdedele til at udgøre en større frostlagerafdeling, mens den sidste fjerdedel kommer til at udgøre et forrum med tilhørende ramper til vareudlevering.

En opgave der kræver særlig ekspertise

”I Lundsøe Køl & Frys glæder vi os over samarbejdet med Ajcon. Det er en virksomhed som er vant til at stå bag lignende byggeprojekter, og Ajcons ansatte besidder en utrolig stor ekspertise indenfor deres felt,” udtaler Søren Søe-Larsen, Adm. Direktør i Lundsøe Køl & Frys. 

Og netop ekspertisen er vigtig under en byggeproces som denne.

I kraft af byggeriets beliggenhed på havnen, skal frysehuset nemlig opføres på pæle i ikke mindre end 24 meters dybde. Pælene, der produceres i Vejle, leveres i to dele for at muliggøre transporten til byggelokationen på Aarhus Havn, hvor de altså skal udgøre fundamentet for frysehuset. En proces der i høj grad kræver koordination og knowhow.

Med knap 30 års erfaring hos Ajcon er dette dog ikke noget problem for entrepriselederen Svend-Erik Degn. ”Vi er vant til at stå bag komplicerede projekter som dette, der kræver stor koordination og tilpassede specialløsninger. Vi bruger oftest de samme samarbejdspartnere og kontaktpersoner i forbindelse med de byggerier, vi varetager. Det betyder, at vi altid har en meget effektiv og kontrolleret arbejdsproces uanset byggevilkårene,” fortæller Svend-Erik, der ser meget frem til det nye projekt på Aarhus Havn.

En del af en større vækststrategi

Indtil nu har Lundsøe Køl & Frys haft adresse i Aalborg, hvor der hvert år håndteres 60.000 tons fødevarer for kunder som bl.a. Royal Greenland og Danish Crown. Opførelsen af det nye frysehus på Aarhus Havn udspringer af en større vækstplan i virksomheden, hvor fokus ligger på at udvikle produktionen i takt med en større efterspørgsel hos kunderne efter at få fødevarer sorteret, pakket og opbevaret på enten køl eller frost, inden de skal sælges videre.

Den første etape af byggeriet vil tage knap et år og forventes således færdig i sommeren 2019.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Hjulmagervej 8
7100 Vejle
Danmark
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Send til en kollega

0.11