23948sdkhjf

Forvandling af Liverpool bycentrum - Kreativ facade tilfører ekstra dimension til parkeringshus

| Medlemsnyhed | Indrykket af RMIG A/S

Ambitiøs arkitektur skal skille sig ud og samtidig passe ind, især i centrum af en by som Liverpool, med dens unikke atmosfære og rige historie.

Arkitekterne Leach Rhodes Walker valgte perforerede plader fra RMIG som facadebeklædning til et nyt parkeringshus for at kombinere funktionalitet med en kreativ dimension.

Liverpool ændrer sig, og byens centrum forbereder sig til handlende, spisende og besøgende. Som i alle store byer er transport et problem, når gæster vil besøge forretninger, restauranter, hoteller og de utallige andre tilbud i Liverpool centrum. Behovet for parkeringspladser er konstant stigende, og byrådet besluttede derfor, at placere et parkeringshus på Victoria Street, som ville gavne de omkringliggende forretninger så som Metquarter og de mange gæster, som bor på nærliggende hoteller.

Beliggenheden er ideel, men parkeringshuset måtte konstrueres omhyggeligt og smagfuldt for at harmonere med den omkringliggende arkitektur. Leach Rhodes Walker fik overdraget opgaven, og Victoria Street parkeringshus er nu åbnet. Anlægget tilbyder 333 parkeringspladser, inklusive tre ladestationer til el-køretøjer. Ved siden af parkeringshuset er en 3-etagers detail- og fritidsbygning med en tagterrasse. Til facaden af det 4-etagers parkeringshus valgte arkitekterne og deres rådgivere en løsning fra RMIG City Emotion konceptet.

Design i Liverpools ånd
For arkitekter giver designet af et parkeringshus ofte adskillige udfordringer. Bygningerne er som udgangspunkt meget store, og kan dominere de nære omgivelser. Derudover skal facaden have tilstrækkelig ventilation, så udstødningsgasser fra køretøjer kan komme væk. Perforeret beklædning er ideel, fordi det tilfører naturlig ventilation og derfor er en mere omkostningseffektiv løsning end lukkede vægge og indendørs ventilationssystemer. Perforeringen tillader også en effektivt lysstrøm komme ind i bygningen både dag og nat, hvilket bidrager til brugernes komfort og sikkerhed. Men hvordan kombinerer man fordelene ved åben facadebeklædning med maksimal kreativ frihed?

Arkitekterne hos Leach Rhodes Walker valgte RMIG City Emotion konceptet og brugte perforerede aluminiumsplader for at kombinere funktionalitet og sikkerhed med en passende åbenhed. Da Liverpool er en maritim by, bestemte arkitekterne sig for en moderne fortolkning af fiskenetmønsteret for at symbolisere byens fiskeindustri. Takket være teknologien bag RMIG ImagePerf er der stort set ingen grænser for, hvordan billeder, grafik og andre mønstre kan gengives ved at bruge forskellige perforeringsmønstre på metalplader.

Som med lignende projekter producerede RMIG en mock-up, som gjorde det muligt for arkitekterne og andre involverede i projektet at visualisere slutresultatet.

Paneler klar til installation
De netmønstrede elementer er fremstillet af RMIG i aluminium ALUM 1050 H14 med en pladetykkelse på 3,0 mm og en mønstertype med runde huller. Laserudskæringer er udført med stor præcision, inden panelerne er pulverlakeret for at gøre dem modstandsdygtige overfor vejrforhold og slid.

I alt blev 243 perforerede plader fremstillet og leveret for at dække et areal på 800 m2. Udover perforering, udskæringer og pulverlakering, har RMIG også bukket panelerne, så de er klar til installation ved levering. Da luftprocenten er meget stor, blev panelerne forstærket på bagsiden for at sikre stabilitet.

Fordelene ved én leverandør
Selv på stueplan er ventilation i et parkeringshus afgørende. I stedet for at montere vinduer har arkitekterne anvendt strækmetal for at sikre frisk luft, dagslys og et højt niveau af styrke og sikkerhed. RMIG har leveret 25 plader strækmetal i forskellige dimensioner udover panelerne til facadebeklædningen.

Projekter, som involverer installation af et stort antal af perforerede produkter, kræver ekspertise såvel som tæt samarbejde med alle involverede parter. Derfor er det en stor fordel at have én alsidig leverandør af både perforerede plader og strækmetal, som også kan levere kreative løsninger til billedperforering og designmønstre. Dette skaber en effektiv koordination af produktion og levering, som sikrer rettidig færdiggørelse.

Robust og langvarig løsning
Victoria Street parkeringshus er åben 24/7, 365 dage om året, hvilket selvfølgelig betyder, at der er et stort slid på faciliteterne. Derfor er det afgørende, at bygningen er både robust og velfungerende i de kommende år. Ved at anvende perforerede metalplader til beklædning og strækmetal i stedet for glasvinduer kan parkeringshuset modstå udfordringerne og være et aktiv for Liverpools forvandlede centrum.

For yderligere information besøg www.city-emotion.com.

Medlemsnyhed

Indrykket af
RMIG A/S

Industriparken 40
2750 Ballerup
Danmark
RMIG A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109