23948sdkhjf

Varmeværk omlægger til biogas

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Biogasrådgivning A/S

Tilskuddet til el produceret på naturgas bortfalder næste år, hvilket kan resultere i markante stigninger i varmeregningen. Klejtrup Fjernvarmeværk skiftede derfor fra naturgas til biogas – en løsning med økonomiske og miljømæssige fordele.

Klejtrup Fjernvarmeværk er hidtil blevet forsynet med naturgas, men når det nybyggede biogasanlæg, Hærup Biogas Aps, står klar til sommer, omlægger fjernvarmeværket dets produktion til biogas. Ændringen sker som følge af prisstigninger i varmeregningen, når tilskuddet, kaldet grundbeløbet, til værkernes elproduktion bortfalder ultimo 2018.

Udsigten til prisstigninger har fået mange fjernvarmeværker, der anvender naturgas, til at overveje andre forsyningsformer. Ifølge Rune Bjerre Gosvig Nielsen fra Dansk Biogasrådgivning A/S, er biogas det oplagte valg i denne omstilling, da det kræver en mindre investering end omlægning til f.eks. flis. Dertil kommer de mange samfundsmæssige fordele ved biogas, som effektivt genanvender nærrigsstoffer fra affald og reducerer udslippet af drivhusgasser. 

Det nye biogasanlæg etableres med tilknytning til en svinefarm lidt udenfor Klejtrup by. Biogasanlægget forventes at kunne fremstille gas nok til, at Klejtrup Fjernvarmeværk kan få omkring 95 procent af sit brændsel herfra.

Som hovedrådgiver på projektets biogasdel, har Dansk Biogasrådgivning A/S under hele forløbet arbejdet tæt sammen med Hærup Biogas Aps og Klejtrup Fjernvarmeværk for at skabe et rentabelt projekt med effektiv udnyttelse af synergien mellem svinefarmens biogas og fjernvarmeværkets behov for en stabil energiform.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Biogasrådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Biogasrådgivning A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141