23948sdkhjf

Nye smarte intelligente omløb fra Softcontrol, giver kæmpe besparelser hos varmeværkerne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Softcontrol ApS

Ved at installere et intelligent omløb hos den sidste forbruger, opnås en stabil fremløbstemperatur året rundt og returtemperaturen sænkes typisk med 3°C om sommeren til stor besparelse for varmeværket. Investeringen er typisk tjent hjem under 2 år.

Nye smarte intelligente omløb fra Softcontrol, giver kæmpe besparelser hos varmeværkerne og øger deres leveringssikkerhed hos de fjerneste forbrugere.
De nye smarte intelligente omløb fra Softcontrol, kan styres direkte hjemme fra kontoret via en smartphone, en tablet eller en computer og giver varmeforsyningen overblik over deres omløb. Løsningen er en plug-and-Play løsning som er hurtig at installere ude hos slutbrugeren. Da omløbene kun er i drift, når der er behov for det, giver det store besparelser i form af lavere net tab og lavere returtemperatur, Investeringen er sparet hjem på mindre end to år og ud over de store besparelser, kan de intelligente omløb også hjælpe med at finde større brud og øge komforten da der også måles differens tryk, direkte hos forbrugeren.
Alle varmeforsyninger har et utal omløb i deres netværk. som er med til at øge deres net tab og forringe effektiviteten på deres røggaskompensator. De ældre omløb kan bestå af 10 eller 15mm kobberrør som er kortsluttet direkte mellem fremløb og retur, ude i ende brøndene. Hvis man er heldig, har man i nogle tilfælde, monteret en Danfoss FJV ventil, som ofte er fuld åben.
Et omløb er normalt placeret i enderne af en gade ledning, for at sikrer sig at der er et konstant flow på fjernvarmenettet, som sikrer at der altid er en konstant fremløbstemperatur hos de yderste slutbrugere på ca. 55°C. Udfordringen er at det samlet set kun er 2 måneder om året, at der i et netværk vil være så lille et flow at der reelt er behov for et omløb. Resten af tiden virker omløbet som en kortslutning på deres netværk og giver en samlet højere retur temperatur på ca. 3°C. Dette medfører et større net tab på ca. 0,5% pr. grad celsius samt en mindre effekt på deres røggaskompensator på ca. 3%

Økonomi eksempler
Forudsætninger:

  • Ved at sænke returtemperaturen 1°C opnår man et mindre net tab på returen på 0,5%.
  • Varmeforsyningens samlede net tab sættes til 20%.
  • Energitilskud er 380 kr/MWh
  • Det smarte omløb sænker returtemperaturen med 3°C
  • Reference varmeforsyning producerer: 546388 MWh
  • En 3% mindre effekt på deres røggaskompensator

Med en produktion på 546388MWh og et net tab på 20% givet det et samlet tab på 109278MWh i fremløb og retur. Ved at sænke returen med 3°C kan der spares 1,5% som er 820 MWh. Den samlede besparelse på nettab og røggas kondensator beregnes til 775324 kr. Ud fra disse beregninger bliver der en samlet tilbagebetalingstid på 1,93 år. Vil du se beregninger for andre anlægsstørrelser så læs her: LINK

Teknikken bag
Systemet består af en controller som via to kombinerede tryk/temperatur transmittere måler i fremløb og i retur. De 4 parametre logges og gemmes i systemet så der altid er dokumentation for opnået resultat. Temperaturmålingen i fremløbet anvendes til at regulere den indbyggede ventil ud fra, således at der altid sikres den ønskede fremløbs temperatur. At kende anlægstrykket uden hos den sidste forbruger giver også værket mulighed for at optimere på økonomien. Controlleren har også indbygget interface til energimålere som kan tilsluttes systemet og give yderligere data til systemet. Selve controlleren leverer de målte data til systemet bagved så målte data altid kan tilgås via en app. Det er også via app at den ønskede fremløbstemperatur kan sættes som omløbet regulerer efter.

Tryk 

Målområde:                                0-6.0 bar
Nøjagtighed (+/-1σ) 25-80̊C     +/-2%FS
Nøjagtighed (+/-1σ) 0-100̊C     +/-2,5%FS
Opløsning                                   20mbar

Temperatur  

Målområde                                 0-100̊C
Nøjagtighed (+/-1σ) 25-80̊C     +/-1K
Nøjagtighed (+/-1σ) 0-100̊C     +/-2,5K
Opløsning                                    0,5K

Produkt 
Omgivelses temperatur           -20 til 40̊C
Luftfugtighed                             0-95% ikke kondenserende


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Softcontrol ApS

Vodskovvej 135
9310 Vodskov
Danmark
Softcontrol ApS

Send til en kollega

0.104