23948sdkhjf

Det nye syn på urban design

| Medlemsnyhed | Indrykket af RMIG A/S

Den kreative anvendelse af perforeret metal i bybilledet er med til at skabe rammen om vores omgivelser.

Perforeret metal åbner op for et helt nyt niveau af frihed for designere og arkitekter, som ønsker at påvirke morgendagens bybillede og puste nyt liv i byområder.

Som enhver arkitekt kan bekræfte, er en by ikke kun bygninger, men et landskab af æstetik og ambitioner. Byen udtrykker menneskelig interaktion og er et mødested for fortid, nutid og fremtid. Dette gør bylandskabet til en legeplads for ambitiøse arkitekter og iværksættere, som gerne vil influere og sætte deres præg på morgendagens billede.

Arkitekter fokuserer på nye måder at designe moderne bygninger på og er på udkik efter materialer, som kan bidrage til deres fortolkning af bylivet. RMIG er specialist i perforeret metal og er førende i forhold til at udvikle innovative løsninger til kreative urban design, som er baseret på perforering i alle former, størrelser, farver og overflader.

Alsidighed og funktionalitet
Perforeret metal tilbyder en unik alsidighed og funktionalitet, når det kommer til design, materiale og anvendelse. Et godt eksempel er brugen af perforeret metal som dekorativ facadebeklædning, hvor det tjener som effektiv solafskærmning, som ikke nødvendigvis kræver strøm eller manuel betjening for at virke. Det er en ”grøn” løsning, som skaber et behageligt indendørs miljø for brugerne af bygningen.

Støjreduktion er et område, hvor perforeret metal også kan bruges med stor fordel. Når det anvendes til væg- eller loftbeklædning i indendørs design, sikrer perforering - kombineret med lydabsorberende materiale eller akustikplader - maksimal støjreduktion. Dette bidrager til et bedre miljø for mange, uanset om man bor i bygningen, bruger offentlige faciliteter eller arbejder i et åbent kontorlandskab.

Billedperforering, kendt som RMIG ImagePerf, er en anden elegant løsning på udfordringerne ved arkitektonisk design. RMIG ImagePerf forvandler perforeret metal til et ‘lærred’ for kunst, fotos, illustrationer og grafiske designs. Det giver et inspirerende niveau af kreativ frihed for designere og arkitekter. Det kan bruges som en kontrast til de øvrige bygningsmaterialer for at fremhæve bestemte dele af bygningen, eller til at vise formålet med bygningen.

Erfaring og ekspertise
RMIG er markedsførende inden for fremstilling af perforerede plader og strækmetal. Alene i Europa er RMIG repræsenteret i 13 lande, og virksomheden har mere end 100 års erfaring inden for fremstilling af perforerede plader og forarbejdning. RMIG har taget alle fordelene fra konventionel perforering et skridt videre ved at bruge perforerede produkter til at forbedre vores fælles bymiljø.

Ved at bruge perforeret metal som en dekorativ del af bygninger, interiør og facader, skabes der utallige muligheder. For at kunne assistere professionelle inden for byggesektoren til at opnå de bedst mulige resultater, har RMIG etableret en komplet proces, som giver den nødvendige support. RMIG’s erfarne team giver råd og vejledning igennem hele rejsen – fra idéskabelsen til valg af materialer, mønstre og efterbehandling til den endelige fremstilling af produktet.

RMIG’s kompetente medarbejdere kan også rådgive om specifikke behov vedrørende anvendelsen af grafik, fotos, designs og mønstre for at skabe det rigtige udtryk. Før den endelige produktion påbegyndes,  fremlægges alt til godkendelse, og der kan laves mock-ups for at sikre, at slutresultatet opfylder de præcise krav til et givent projekt.

RMIG case studies - eksempler
Blandt de mange produkter, hvor perforering er blevet anvendt er SCA-komplekset i Gøteborg. Denne kontorbygning har kvalificeret sig som en ‘grøn bygning’ pga. dens miljøvenlige tekniske standard. For at give et godt arbejdsmiljø for brugerne og samtidig reducere energiforbrug er der anvendt perforerede metalpaneler fra RMIG til at lave solafskærmning. Aluminiumselementerne varierer i tykkelser fra 5,0 til 8,0 mm og er overfladebehandlet for at forlænge holdbarheden samt give et varigt bidrag til bygningens udtryk.

Chalmers parkeringshus ligger også i Gøteborg. Her valgte arkitekterne at bruge perforerede plader fra RMIG i designfasen for at skabe en æstetisk, velafbalanceret og moderne bygning. Materialerne er corten og aluminium, og overfladebehandlingen får facaden til at passe godt ind i de omkringliggende murstensbygninger.

Gå fra styrke til styrke…
For at individualisere og styrke sit design og arkitektoniske præstationer har RMIG valgt at markedsføre sine kreative løsninger til byggeindustrien under navnet City Emotion. RMIG City Emotion konceptet er allerede brugt til en bred vifte af projekter over hele Europa, som giver uvurderlige oplevelser for fremtiden. 

RMIG fortsætter med at udforske og udvikle de mange forskellige måder at bruge perforering på i moderne arkitektur og i den sammenhæng arbejder de tæt sammen med arkitekter, designere og iværksættere for at skabe nye og dristige ideer, som vil påvirke formen på vores byer.

For yderligere information besøg www.city-emotion.com

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
RMIG A/S

Industriparken 40
2750 Ballerup
Danmark
RMIG A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109