PCB hverken skal eller må forsegles med epoxy

| Medlemsnyhed | Indrykket af TWO Teknik ApS

I Danmark har vi stor fokus på at begrænse brugen af skadelige stoffer i byggeriet, Derfor skal man, hvis det er muligt benytte substitutionsprodukter til epoxy, om muligt. Det er det i meget høj grad med SPS Primær,

Epoxy er et nemt produkt at arbejde med og også relativt billigt i brug, og det får sikkert mange til, at vælge netop epoxy til bla. opgaver med forsegling af PCB - da det også her hart vist sig ganske effektivt. Men er vores sikkerhed og sundhed så billigt til salg?  Det er alment kendt at epoxy er ganske skadeligt, hormonforstyrrende og kan være kræftfremkaldende. Bør vi pakke det kræftfremkaldende stof PCB ind i et andet kræftfremkaldende stof som epoxy?

Svaret er Nej! Det hverken bør vi eller må vi.

De færreste ved, at Arbejdstilsynets som er den Danske myndighed på Arbejdsmiljøområdet er ganske klare i deres vejledning (dvs. reglerne) om brugen af epoxy og isocyanater. 

Uddrag fra Arbejdstilsynets vejledning om epoxyharpikser og isocyanater stk. 3,1:(Klik her for at komme til at.dk og hele teksten.)

"Epoxyharpikser og isocyanater er farlige stoffer og materialer, der ikke må bruges, hvis de kan erstattes med ufarlige, mindre farlige eller mindre generende stoffer og materialer."

BFA (Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i bygge og anlæg) efterlader heller ingen tvivl:  klik her under for at komme til bfa-ba.dk og hele teksten
"Epoxy og isocyanat kan give eksem, allergi og kræft. De må ikke bruges, hvis de kan erstattes af mindre farlige produkter. Alle, der arbejder med epoxy og isocyanat, skal gennemgå en godkendt uddannelse. Ingen andre må være i nærheden under arbejdet. Affald skal samles i mærkede beholdere."

Hvad er så "substitutions" produktet ?
Substitutionsproduktet er det produkt der har været her, siden vi i Danmark blev opmærksomme på omfanget af PCB engang i 00´erne, nemlig SPS Primær.
Vi har en meget klar holdning til miljøet og de materialer vi arbejder. Derfor er vores produkter til PCB forsegling så skånsom for mennesker og miljø, som muligt, og indeholder ingen af de skadelige stoffer som bla. epoxy og isocyanater. Med produkterne i TWO-serien er du garanteret en yderst effektiv indkapsling af PCB samtidig med, at du bruger markeds mest miljørigtig PCB forsegler.

Når vores produkter er uden epoxy eller isocyanater, betyder det også at alle fagfolk kan arbejde med dem, da de ikke kræver epoxy kursus eller et særligt certifikat. Produkterne er udviklede til nemt, at kunne benyttes af alle fagfolk som i forvejen arbejder med PCB, dvs nedrivere, entreprenører, malermestre, tømrere, m.fl. Alt fra vedhæftning, viskositet og hærdetid er balanceret til at fungerer optimalt i nordisk klima.

Du kan læse meget mere om miljørigtig PCB forsegling her: https://www.twoteknik.dk/pcb-forsegling/
Har du direkte spørgsmål eller ønsker et møde, sidder vi også klar til at hjælpe på telefon 72 30 20 31


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TWO Teknik ApS

Korngården 6
4660 Store Heddinge
Danmark
TWO Teknik ApS

Send til en kollega

0.147