23948sdkhjf

Sofias Bro klar til sæsonåbningen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bladt Industries A/S

- Endnu en spektakulær bro leveret af Bladt Industries A/S

Første spadestik til Sofias Bro i Sofiero slotspark i Helsingborg blev taget af kong Carl XVI Gustaf i september 2016, og i 2017 indgik Helsingborg Arena & Scen AB en kontrakt med Bladt Industries om fabrikation og levering af en cirka 60 meter lang gangbro til den smukke slotspark. Nu, knap et år efter, er broen i forbindelse med parkens sæsonåbning blevet indviet. 

Hen over en kløft i den smukke park ved Sofiero Slot i Helsingborg pryder den 40 tons dobbeltkurvet bro sig. En bro som Bladt Industries i løbet af det seneste år har arbejdet på at fabrikere og montere. Det dobbeltkurvede design, som arkitekterne Dissing+Weitling står bag, er udformet i rent stål, hvilket er mere udfordrende i fremstillings- og montageprocesserne, men viser samtidig de mange muligheder, der er ved udførelse af arkitektoniske smukke konstruktioner i rent stål.

”Det er en stor forbedring af helhedsoplevelsen med denne arkitektonisk smukke bro - særligt for besøgende med gangbesvær, der nu kan nyde de skønne omgivelser direkte fra broen.”, fortæller Charlie Fält, produktionschef, Helsingborg Arena & Scen.

Broen er på sit højeste niveau cirka 12 meter over terræn, så udsigten fejler ikke noget.

"Det har været en spændende og kompleks proces, hvor vores ekspertise og stærke kompetencer for alvor har haft mulighed for at udfolde sig. Gennem hele projektet har vi haft et super godt og tæt samarbejde med Helsingborg Arena & Scen, hvilket jeg er sikker på er kommet alle parter til gode. Det er helt fantastisk at stå og se på et færdigt projekt, hvor vi ved, at vi har leveret netop det, vores kunde ønskede.”, udtaler Søren Bendixen, Senior Project Manager i Infrastruktur, Bladt Industries.

Gennem årene har Bladt samarbejdet med flere nationalt og internationalt anerkendte arkitektfirmaer. Det er især arbejdet med kompleksitet, den unikke detalje og timingen, som spiller en vigtig rolle for virksomheden.

Med godt 50 broer på referencelisten, alle af meget forskellige karakter, har virksomheden for længst bevist, at de kan levere alt fra den lille simple gangbro til de store arkitektoniske og teknisk tunge broprojekter.

Broen i fakta
Total længde:                                                       57,3 meter
Bredde:                                                                   2,6 meter
Vægt:                                                                          40 tons
Højeste punkt:                                                         12 meter
Brospænd:                                                           56,8 meter
Arkitekt:                                                      Dissing+Weitling
Byggeår:                                                                     2017-18

Om Bladt Industries
Bladt Industries er en international stålvirksomhed med speciale inden for fremstilling af store komplekse stålkonstruktioner til både on- og offshore projekter. Vi opererer inden for tre kerneforretningsområder – vind og vedvarende energi, olie- og gasenergi samt infrastruktur. Læs mere på www.bladt.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bladt Industries A/S

Nørredybet 1
9220 Aalborg Øst
Danmark
Bladt Industries A/S

Send til en kollega

0.103