23948sdkhjf

Hyllested: Geotermi og vindmøller på ønskesedlen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Fjernvarme

Geotermi og nye havvindmølleparker er blandt Enhedslistens ønsker til det kommende energiforlig. Mød Henning Hyllested, folketingsmedlem fra EL – og valgt i Esbjerg, hvor off shore energi spiller en stor rolle.

Esbjerg Havn har siden 1874 været et knudepunkt for søtransport og handel mellem Danmark og resten af verden. I dag anløber ca. 6.000 skibe årligt, og en del af dem har noget med enten off-shore vind eller olie og gas at gøre. Således blev der i 2016 udskibet 1100 MWh havvindmøller fra Esbjerg Havn,

Havnen er arbejdsplads for 10.000 personer, og engang var den også arbejdsplads for Henning Hyllested, folketingsmedlem for EL. Han gæster Energikonference Esbjerg 2018, og derfor har vi spurgt ham, hvad han drømmer om, energiforliget indeholde. 

- Esbjerg skal fortsætte med at være knudepunkt for off-shore vind. Det er byen og især havnen blevet, fordi man for længst har bevist, at man kan løfte den omfattende og komplicerede opgave, det er at servicere de mange forskelligartede virksomheder, der er involveret og har udviklet kompetencer på området, forklarer Henning Hyllested. 

Enig med borgmesteren – næsten
Når det handler om ønsker til energiforliget, kan Henning Hyllested tage byens Venstre-borgmester Jesper Frost Rasmussen under armen. Fx vil Henning Hyllested fortsætte udbygningen af havvindmøller med fem nye frem mod 2030, og en af dem skal ligge ved Horns Rev, og det er et ønske, han har til fælles med borgmesteren. Og så bakker han borgmesterens tanker om GigaStorage- projektet om lagring af energi op. Når det kommer til olie og gas-udvindingen slipper enigheden imidlertid op: 

- Vi skal stoppe efterforskningen efter ny olie og gas og i stedet bruge vores know-how og erfaringer på reelle vedvarende og grønne løsninger – klima og jobs kan sagtens gå hånd i hånd. Det er Esbjerg om noget et stærkt eksempel på! Det er netop, hvis man ikke videreudvikler de eksisterende kompetencer inden for offshore olie og gas til andre energiprojekter, at Esbjerg kommer til at miste sin førerposition. Brandet som ”Energi-metropol” skal vedligeholdes og udvikles, siger Henning Hyllested. 

Henning Hyllested peger på, at den store boretekniske viden i Esbjerg og omegn i stedet kan bruges til at lede efter geotermi frem for olie og gas. Det skal sikre, at Esbjerg kan spille en ny rolle i omstillingen af fjernvarmenettet. 

Meld dig til Energikonference Esbjerg 2018
Det er ved at være sidste tilmeldingsfrist for Energikonference Esbjerg 2018. Den foregår 23. april, og foruden Henning Hyllested, kan du fx også møde Henrik Lund Grundfos, borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen, energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), flere MF’ ere, eksperter og Mærsk.

Energikonference Esbjerg 2018 er arrangeret af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

Se program og meld dig til

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Fjernvarme

Merkurvej 7
6000 Kolding
Danmark
Dansk Fjernvarme

Send til en kollega

0.142