23948sdkhjf

ERFAgruppemøde for gårdbiogasanlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Biogasrådgivning A/S

Den 15. marts 2018 inviterede Dansk Biogasrådgivning til ERFAgruppemøde. Der var et flot fremmøde, mange spændende oplæg med aktuelle emner og ikke mindst en interessant fremvisning af Lykkeslund Bioenergi.

ERFAgruppemødet var igen en stor succes. Vi var glade for at se det store fremmøde og opbakning til arrangementet, hvor 26 gårdbiogasanlæg repræsenteret.

På mødet var der oplæg ved Direktør for Foreningen Biogasbranchen, Frank Rosager: Biogas har et stort politisk fokus og der blev diskuteret aktuelle tiltag, eksempelvis den nye fosforregulering og metanudslip, hvor Energistyrelsen har stor fokus på lægkagesøgning.

Dansk Biogasrådgivning har indgået en aftale med Teknologisk Institut omkring en pulje af lægkagesøgninger til en favorabel pris. Teknologisk Institut bruger et særligt kamera, der opfanger metanudslip, og udarbejder ifm. en undersøgelse, en rapport, som indeholder billedsekvenser af udslip og en anvisning af konkrete tiltag.

Næste punkt på programmet var et oplæg ved Planteavlskonsulent Michael Stensgaard Toft fra Patriotisk Selskab, som fortalte om det nyligt vedtagne fosforloft, herunder hvordan fosforreguleringen forventes at ændre sig ide kommende år.

Efter en fremvisning af Lykkeslund Bioenergi, som har opgraderet gas til nettet siden maj 2017, holdt den nyvalgte formand for Foreningen Biogasbranchen, Henrik Høegh et oplæg omkring den politiske bevågenhed der pt er omkring biogassen.

Tak til alle de deltagende for en vellykket dag, og en særlig tak til Lykkeslund Bioenergi for husly og en spændende fremvisning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Biogasrådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Biogasrådgivning A/S

Send til en kollega

0.11