23948sdkhjf

Spændende fremtidsudsigter trods underskud hos BM Byggeindustri

| Medlemsnyhed | Indrykket af BM Byggeindustri A/S

Urentable byggeprojekter og produktionsoptimerende investeringer har været med til at give BM deres første underskud i koncernens 39 årige historie, men virksomheden er alligevel optimistisk, da man i de kommende år ser ind i en stor ordrebeholdning.

Igennem de sidste 5 år har BM været i en rivende udvikling, som kulminerede i 2015/2016 med BM’s bedste regnskabsår nogensinde. Hobro virksomheden, der specialiserer sig i præfabrikeret modulbyggeri, har og oplever stadig en stigende efterspørgsel efter virksomhedens produkter.  Men, BM Byggeindustri formåede desværre ikke at ride videre på bølgen, og man har derfor i 2016/17 realiseret et underskud for første gang i koncernens 39 årige historie.   

Rasmus Skoubo er økonomichef i BM Byggeindustri. Han kalder underskuddet , der er på 17,5 millioner kroner for stærkt utilfredsstillende.

-          Det er bestemt ikke et resultat vi er stolte af. Men heldigvis ved vi, hvad det er, som har givet os de røde tal. Vi skulle realisere en stor ordrebeholdning, samtidig med at der blev foretaget omfattende, produktionsoptimerende investeringer. Omstruktureringen af produktionen og opførsel af to nye produktionslinjer afstedkom, at vi på kort tid ansatte op mod 100 mand ekstra. Denne omstilling, samtidigt med at en større byggesag blev udskudt, således at denne skulle produceres samtidig med omstruktureringen, har desværre betydet en væsentlig tabsgivende sag. Omstruktureringen og investeringen i produktionen var nødvendigt for at stå endnu stærkere konkurrencemæssigt i markedet. Konkurrencen i byggebranchen er hård og for at være gearet til fremtiden, har vi derfor optimeret yderligere. Vi ser heldigvis ind i en spændende og travl periode, hvor vi over de næste tre år skal opføre godt 1.000 modulbyggede boliger, alene på baggrund af vores nuværende ordrebeholdning og rammeaftaler. forklarer økonomichef Rasmus Skoubo. 

Dyrekøbte erfaringer får virksomheden til at stå stærkere

Det er, som nævnt, produktionsudvikling og urentable byggeprojekter, der er den primære årsag til, at regnskabsåret 2016/17 er underskudsgivende. Men trods de dyre lærepenge, så sætter man hos BM Byggeindustri pris på de erfaringer, man har gjort sig af forløbene.

-          Vi har lært af vores fejl. De underskudsgivende byggeprojekter har gjort, at vi har kigget indad og ændret og forbedret vores procedurer og forretningsgange, forklarer økonomichef Rasmus Skoubo.

Ser stadig stort potentiale i virksomheden

Ejerkredsen bag BM Byggeindustri oplyser, at man ikke lader sig afskrække af virksomhedens første underskud nogensinde. Medindehaver Tom Mikkelsen oplyser, at man derfor har foretaget de nødvendige justeringer, som skal få BM Byggeindustri på rette spor.

-          Ejerkredsen bag selskabet er ikke et sekund i tvivl omkring potentialet og fremtidsudsigterne for BM byggeindustri. Med vores store ordrebeholdning, det styrkede produktions-setup og en stærk medarbejderstab forventer vi, at fremtiden ser god ud for selskabet. Derfor var vi i ejerkredsen heller ikke tøvende omkring at stille den nødvendige kapital til rådighed for BM Byggeindustri. Vi har derfor tilført selskabet et ansvarligt lån, svarende til årets underskud, så solvensen er på samme niveau som tidligere, fortæller medindehaver Tom Mikkelsen. 

Klædt på til flere og større ordrer

Den udgiftstunge reorganisering af produktionslinjen og en styrkelse af organisationen, blandt andet via flere ansættelser i administration og produktion, vejede tungt på budgettet i 2017. Men, udgifterne forventes relativt hurtigt at tjene sig ind igen. Hos BM Byggeindustri har man nemlig store forventninger til de kommende år.

-          På grund af den nuværende ordrebeholdning samt en stigning i efterspørgslen på vores produkter, så har vi allerede i 2016/17 forberedt os på det øgede tryk ved at opjustere med den nødvendige arbejdskraft og ved at optimere produktionslinjerne. Eksempelvis har vi, med hjælp fra lean-eksperter, ændret flowet i produktionen. Derudover har vi udvidet med to ekstra produktionslinjer, så vi har en større produktionskapacitet, således at vi i dag har mere end 36.000 m2 under tag. Selv med vores store ordrebeholdning er vi med vores nuværende produktionskapacitet endnu ikke fyldt op, og vi kigger derfor gerne på flere af de spændende projekter, der udbydes på markedet, fortæller Tom Mikkelsen.

 Foto- Tom Mikkelsen t.v og Rasmus Skoubo t.h

Medlemsnyhed

Indrykket af
BM Byggeindustri A/S

Lupinvej 18
9500 Hobro
Danmark
BM Byggeindustri A/S

Send til en kollega

0.119